Til hovedinnhold

Mobilene du ønsker deg i sommer

Hvis du ikke har noe å bruke feriepengene dine på, kan det kanskje være fristende å kjøpe en splitter ny mobiltelefon i sommer. Flere av de store mobilprodusentene kommer med spennende modeller i løpet av sommeren, så det er mye å glede seg til.

Både Nokia, Sony Ericsson, LG og Samsung lanserer nye modeller i løpet av sommeren, men det er allikevel en modell fra HTC det er knyttet størst forventninger til. Denne modellen har blitt kalt ”Iphone-killer” i diverse media, ettersom den sannsynligvis vil bli en av de aller sterkeste konkurrentene til den norgesaktuelle Iphone.

Sommerflørt fra HTC

HTC Touch Diamond kan virke forlokkende både med tanke på design og funksjonalitet, og vil nok for mange være et attraktivt kjøp når den blir å finne på markedet i slutten av juni. I likhet med Iphone, har HTC Touch Diamond berøringsskjerm.

Da Mobilen fikk ta en titt på den nye HTC-mobilen i mai, ble vi overbevist om at dette ville bli en av årets største mobillanseringer. Turbo-3G-telefonen fra HTC har blant annet innebygd GPS, 4GB internt minne, operativsystemet Windows Mobile 6.1 Professional og et 3,2-megapiksler kamera. Batterikapasiteten kunne imidlertid vært noe bedre.

Prisen på HTC Touch Diamond er forventet å ligge på cirka 4.500 kroner og skal være tilgjengelig i butikken i slutten av juni.

Nytt fra Nokia

Denne sommeren kommer Nokia med flere spennende modeller, og noen av dem vil sannsynligvis ikke komme til å koste all verden. Flere av Nokia-mobilene har innebygd GPS, mens andre modeller fokuserer først og fremst på musikk. En av Nokia-mobilene utmerker seg dessuten på kamerafronten.

Multimediemaskinen

Blant nykommerne fra Nokia finner vi N78, som omtales som en multimediemaskin med tilrettelagte funksjoner for musikk, navigasjon og fotografi. N78 har A-GPS med gratis Nokia Maps og geotagging, mediespiller, støtte for mikro SD-kort, samt et 3,2-megapiksel kamera med Carl Zeiss optikk. I tillegg har mobilen en integrert FM-sender, som vil si at man kan høre musikk fra mobilen på enhver FM-radio, for eksempel i bilen eller på kjøkkenet.

Prisen på Nokia N78 vil ligge på €350, ca. 2.750 kroner, før eventuelle skatter og subsidier, og kommer i butikkene i juni.

Kameramobilen 6220 Classic

Lovende er også Nokia 6220 Classic, som foruten innebygd A-GPS har et kamera som er langt bedre enn det de fleste er vant til å ha på mobilen. Denne Nokia-mobilen har et 5-megapiksel kamera med autofokuslinse og Xenon blits, i tillegg til Carl Zeiss optikk, noe som skal tilsi at du kan ta rimelig gode bilder. Nokia selv hevder at kameraet på 6220 Classic er fullt på høyde med flere av de rene digitalkameraene som selges i dag.

 

Nokia 6220 Classic vil koste omtrent 2.500 kroner før eventuelle skatter og subsidier, og er ventet til butikkene i starten av juni.

Fotgjenger-GPS

Denne sommeren kommer også Nokia med en 3G-mobil som har GPS med kompass, slik at det er lettere å finne fram som fotgjenger. GPS-en på Nokia 6210 Navigator, som modellen heter, fungerer slik at når man snur på mobilen endres orienteringen på kartet, takket være det integrerte kompasset. Man kan også få fram detaljert informasjon, for eksempel telefonnumre og webadresser, fra interessepunkter som vises på kartet. I tillegg har den et 3,2-megapiksel kamera med panoramafunksjon og blits.

 

Nokia 6210 Navigator kommer i butikkene i løpet av sommeren og vil koste €300, ca. 2.350 kroner, før eventuelle skatter og subsidier.
 

Nokias musikkmobiler

For de som ønsker seg en musikkmobil fra Nokia, kan vi fortelle at det kommer to nye modeller i Xpress Music-serien denne sommeren, nemlig 5320 og 5220. Sistnevnte er en litt spesiell musikkmobil med asymmetrisk design, som har egne avspillingstaster og nok batterikapasitet til å spille musikk et helt døgn. Nokia 5220 koster €160, ca. 1.250 kroner, før eventuelle skatter og subsidier.

Nokia 5320 er en underholdningsmobil som har noen flere kvaliteter og funksjoner enn 5220, som for eksempel turbo-3G og egne spilltaster for Nokias N-Gage-mobilspill. Den vil koste €220, ca. 1.750 kroner, før eventuelle skatter og subsidier.

Underholdningsmobilen 5320 Xpress Music.

Denne sommeren kommer også Nokia 6600 Fold, en klapptelefon med turbo-3G, og en enkel og rimelig mobil med kamera som har fått navnet Nokia 1680.

Sommerfriskt av Sony Ericsson

I det siste har det vært mye fokus på Sony Ericssons Xperia X1, noe som har ført til at de andre modellene fra Sony Ericsson har kommet litt i skyggen. Xperia X1 er imidlertid ikke ventet i butikkene før tidligst i september, men mobilprodusenten har mye annet å by på i sommer.

Sony Ericsson disker opp med både musikktelefoner og kameratelefoner, samt en mobil som tåler regnvær.

Walkman-mobil med stereohøytaler

Walkman-mobilene til Sony Ericsson er beregnet på de som vil ha både mobil og musikkspiller i ett. I tillegg til w910i, w890i og w350i som selges i butikkene i disse dager, kommer det en ny mobil i walkman-serien på sensommeren som får navnet w980i.

Den nye modellen har stereohøytalere som vil si at man kan dele musikken med andre. Med inkludert FM-sender kan man også sende musikken man har på mobilen til en hvilken som helst FM-radio. Klapptelefonen med et 3,2-megapiksel kamera kan også ta gode bilder. Den har forøvrig også støtte for turbo-3G.


Sony Ericsson w980i med walkmanfunksjon.

Hobbypaparazzi

Med 5-megapikselkameraet du får på Sony Ericssons C902 Cyber-shot, kan du knipse i vei og få gode bilder på mobilen. Kamerablitsen skrur seg av automatisk når lysforholdene er gode, en praktisk funksjon dersom man tar mange bilder.

Mobilen har også støtte for HSDPA, eller turbo-3G, i tillegg til berøringstaster på skjermen.


C902 Cyber-shot vil ligge i øverste prisklasse og kommer i slutten av juli.

Sprut- og støvsikker

En annen kameramobil fra Sony Ericsson kalt C702 Cyber-shot, har et godt 3,2-megapiksel kamera, men det som er spesielt med denne modellen er at den er sprut og støvsikker. Det vil si at den i motsetning til de fleste andre mobiler tåler å brukes i regnvær. C702 Cyber-shot har også innebygd A-GPS med Google Maps.

 

Denne mobilen kommer til butikkene i starten av juni.

Surfemobilen

Sony Ericsson G502 kommer med turbo-3G og en rekke funksjoner som skal gjøre det enklere å surfe på mobilen, lese e-post og synkronisere opp mot PC. G502 har også støtte for RSS, som vil si at man kan få nyhetssoppdateringer direkte på mobilen. Mobilen har også et program som viser værvarslet for de neste tre dagene uansett hvor du befinner deg.


Sony Ericsson G502 er tilrettelagt for mobilsurfing.

Den siste mobilen Sony Ericsson kommer med i sommer er en modell de har kalt R306, en rimelig mobil med 1,3-megapiksel kamera, stereohøytalere og vekkeklokke med radio.

To nye fra Samsung

Denne sommeren kommer Samsung med to nye mobiler, nemlig treningsmobilen Micoach og det nye flaggskipet Soul.

Samsung vil få deg opp av sofaen med Micoach, og ut på løpetur. Med mange innebygde treningsfunksjoner, som for eksempel skritteller, pulsmåler, personlig interaktiv coach, og forhåndsprogrammerte treningsøkter. I tillegg har den et 2-megapiksel kamera, musikkspiller med radio og Bluetooth 2.0. Prisen på Micoach uten binding vil være ca. 3.750 kroner, og den kommer i butikkene i midten av juni.

Kom i form med Samsungs nye treningsmobil Micoach.
 

Selger sjela

Denne sommeren vil Samsung selge sjela si, dog i en litt annen betydning, for den nye toppmodellen har nemlig fått navnet Soul. Som det ultimale klimakset i Ultra Edition-serien til Samsung, vil Soul være spekket med de beste funksjonene fra tidligere modeller.

Samsungs nye flaggskip har turbo-3G for raskere mobilsurfing, musikkspiller med digital effektforsterker fra Ice Power og Bang & Olufsen, samt et unikt tasteoppsett de kaller Magical Touch. I tillegg har Soul et 5-megapiksel kamera med fotolampe, bildestabilisator og ansiktsgjenkjenning.


Soul kommer til Norge i løpet av sommeren.

LGs nye kameramobil

I juni kommer LG med en ny mobil som de har kalt KC550. Denne modellen ligner en god del på LG KU990 Viewty, men med litt dårligere spesifikasjoner. LGs KC550-mobil har ikke støtte for 3G, men har til gjengjeld et godt kamera. Mobilen har nemlig et 5-megapiksel kamera med autofokus.

KC550 kommer i slutten av juni og vil koste rundt 2.900 kroner.
 

Kanskje kommer Iphone

Nå som det ble klart at Netcom, og muligens andre norske operatører, vil få lov til å selge den populære Iphone i Norge, er det egentlig bare et tidsspørsmål før den blir å finne i butikkene. Det er imidlertid usikkert om Iphone kommer allerede i sommer.

Hvis du vil kjøpe ny mobil denne sommeren kan det samtidig være lurt å se om du har et abonnement som lønner seg for deg. Sjekk Ringepriser for å finne det billigste abonnementet i forhold til ditt bruk. Hvis du vil kjøpe mobil med binding hos en foretrukket operatør, kan du også finne ut hvilket abonnement fra den valgte operatøren som er aller billigst.

Mer om
annonse