Tek.no

Nyhet

Her bruker de eksoskjeletter på jobben

Robotdraktene gir ekstra styrke til tunge løft.

Daweoo
Vegard Haugen
6 Aug 2014 07:07

Sørkoreanske skipsbyggere fra produsent Daweoo har det siste året testet ut et såkalt eksoskjelett – en robotdrakt, skriver NewScientist.com.

Testperioden har vært en suksess, og nå vil selskapet utstyre flere av sine ansatte med et eksoskjelett på jobb.

Løfter 30 kilo uanstrengt

Du må være mellom 165 og 185 centimeter høy for å få på deg utstyret som ble brukt i dette pilotprosjektet. Med eksoskjelettet kan arbeiderne gå i rolig tempo, til tross for det totalt veier 28 kilo. Samtidig klarer de å løfte objekter som veier 30 kilo, omtrent uten å bruke egne krefter. Det kommer godt med på et skipsverft, hvor det naturligvis er mange tunge løft. Utstyrets batteri holder til tre timers bruk, før det må lades opp igjen.

Nå vil Daweoo videreutvikle robotdraktene, slik at de kan gjøre enda mer nytte for seg. Arbeiderne som har testet eksoskjelettet sier de ønsker å kunne bevege seg raskere, samt løfte opp mot 100 kilo.Videre var det flere som hadde problemer med å gå på glatte og våte gulv. De kunne heller ikke vri seg rundt når de løftet tunge ting, uten bruk av egne muskler, så dette er områder hvor eksoskjelettet kan forbedres.

Daewoos «RoboShipBuilder».Foto: Daweoo

Ikke for slåsskjemper, men:
Robotarmen Titan gjør deg supersterk »

(Kilder: NewScientist.com via Ing.dk)

annonse

Les også

Loading
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading