Tek.no

Nyhet

Fem nye Sony-filmer lekket på nett

Fire av dem er ennå ikke på kino.

Illustrasjon/Sony/teknofil.no
1 Des 2014 10:59

I forrige uke ble PC-ene fra Sony Pictures' kontorer hacket av en gruppe som kalte seg Guardians of Peace (#GOP). Nå melder Tech Crunch at fire uutgitte Sony-filmer – samt Fury, som nettopp har kommet på kino – har blitt lekket på piratsider på Internett.

De fire øvrige filmene heter Annie, Mr. Turner, Still Alice og To Write Love On Her Arms. I Norge vil de tre førstnevnte komme på kino i 2015.

Krigsfilmen Fury med Brad Pitt i hovedrollen har ifølge Tech Crunch blitt lastet ned over 1,2 millioner ganger, og er dermed den nest mest populære nedlastingen fra piratsider for øyeblikket.

Dette skjermbildet dukket angivelig opp på PC-ene til ansatte hos Sony Pictures i forrige uke.Foto: Reddit

Hevn fra Nord-Korea?

Hvem som står bak hackerangrepet og de lekkede filmene er foreløpig ikke kjent, utover kallenavnet deres #GOP. Ifølge Recode undersøker Sony Pictures om det kan være snakk om en hevnaksjon fra Nord-Korea.

Den kontroversielle komedien The Interview med Seth Rogen og James Franco har premiere i USA i julen, og det er en kjent sak at Nord-Korea vil stoppe filmen. The Interview handler nemlig om et attentatforsøk på den nordkoreanske diktatoren Kim Jung-un.

Rykter vil ha det til at hackerangrepet stammer fra Kina, et land med sterke politiske bånd til Nord-Korea. Videre har en representant for hackergruppen tidligere sagt at de samarbeidet med noen som hadde fysisk tilgang til Sony Pictures' kontorer, muligens en tidligere ansatt.

Nord-Korea: – Dette er en krigshandling
Mener den kommende Seth Rogen-komedien er terrorisme »

(Kilder: Recode, Tech Crunch, IMDb.com)

Les også
Nord-Korea: – Dette er en krigshandling
annonse

Les også