Til hovedinnhold

Denne lyspæra snakker med mobilen din

Skal konkurrere med Apples iBeacon.

Slik illustrerer Philips den nye teknologien.Foto: Philips

Apples iBeacon-teknologi har blitt omtalt en stund. Den skal kunne gi shoppere tilgang på tilbud, og informasjon, avhengig av hvor de befinner seg i en butikk. Apples teknikk er basert på Bluetooth, men nå får den konkurranse fra Philips. De vil gjøre det samme med lys.

Løsningen er under utprøving i Tyskland, og tanken er at man ved hjelp av automatisert belysning kan bygge et rutenett i butikken.

Telefonen leser av dette rutenettet ved hjelp av en app, og kan vise kunden et kart av butikken, og oversikt over tilbud i nærheten.

Guider kunden til riktig hylle

Lyset over kunden forteller telefonen hvor den er, slik at den kan guide kunden til varen. Ved riktig hylle kan telefonen fortelle deg om spesielle tilbud på denne varen, eller om tilknyttede produkter som kan vurderes.

Foreløpig er det mye som er uklart om løsningen. Det er ikke kjent om det må spesielle telefoner til for løsningen, og heller ikke kostnadene knyttet til løsningen er kjent, foreløpig.

Philips har slått seg opp på automatisert belysning det siste året. Hue-serien består av LED-pærer som kan skifte farge, og fjernstyres trådløst via mobilapp. De kan også kobles til tjenester for hjemmeautomasjon.

Les mer om Apples iBeacon-løsning her »

(Kilde: theverge.com)

annonse