Til hovedinnhold

Amazon lar kunder designe sine egne 3D-skrevne objekter

Nettbutikken lanserer ny tjeneste.

Amazon

Som mange andre Internett-aktører er også nettbutikkgiganten Amazon stadig på hugget med nye sprell, hvorav en av de siste er en Spotify-aktig abonnementstjeneste for ebøker.

De fremadstormende 3D-skriverne er også blitt et satsingområde for selskapet, og som vi har meldt tidligere tilbys en rekke skrivermodeller nå på butikkens nettsider. Nå melder selskapet i en fersk pressemelding at de trår til med enda et tiltak for å promotere teknologien.

Designe egne 3D-objekter

Den amerikanske utgaven av Amazons nettbutikk har nemlig lansert en ny avdeling de kaller «3D Printing Store», hvor kunder virkelig kan la kreativiteten få fritt utløp.

Konseptet innebærer at Amazon-kunder nå kan designe sine egne 3D-skrevne objekter og figurer, og dermed sette folk i stand til å skaffe seg genuint unike og skreddersydde plastprodukter fra nettbutikken.

Meningen er riktignok ikke å lage produkter helt fra grunnen av, men derimot kan man velge mellom mange ulike produkter i en rekke forskjellige kategorier. Deretter kan man konfigurere og endre på utseende etter hjertets lyst, for eksempel farge, form og størrelse.

200 produkter

Utseende endres enkelt ved å dra i et antall ulike glidebrytere, og mens man holder på kan man studere en tredimensjonal forhåndsvisning av produktet som kan vendes 360 grader.

Produktkategoriene omfatter blant annet smykker, elektronikktilbehør, leker og pyntegjenstander, og teller totalt rundt 200 objekter. Ikke alle produktene er konfigurérbare; en del kommer simpelthen i flere ulike, ferdig designede versjoner.

Tjenesten er altså i første omgang kun lansert på den amerikanske Amazon-siden, og det er uvisst om eller når den også skal tilbys på europeiske sider. For øyeblikket ser det ikke ut til at de 3D-skrevne objektene kan bestilles fra Norge.

Her er et annet spennende Amazon-prosjekt: Snart vil selskapet levere pakker med droner »

(Via Engadget)

annonse