Tek.no

Nyhet

Det norske antivirusselskapet Norman Safeground er kjøpt opp av AVG

Skal føre til utviklingen av bedre europeiske sikkerhetsløsninger.

AVG/Norman
6 Nov 2014 19:08

Det norske datasikkerhetsselskapet Norman AS ble startet allerede i 1984, men ble i 2012 splittet i to selskaper, Norman Shark AS og Norman Safeground. Sistnevnte retter seg hovedsakelig mot privatkunder, samt små og mellomstore bedrifter.

Norman Safeground er i dag et internasjonalt firma med kunder i over 180 land, med den største kundebasen i Europa. Nå har selskapet slått seg sammen med en annen stor datasikkerhetsaktør på det europeiske markedet.

I en fersk pressemelding kunngjør Norman Safeground nemlig at selskapet nå er kjøpt av tsjekkiske AVG.

Skal gi AVG en sterkere posisjon

Hensikten med oppkjøpet er å gi AVG en sterkere tilstedeværelse på det europeiske markedet og i segmenter hvor selskapet har rom for vekst. Det skal de gjøre ved å dra nytte av Normans lokale kunnskap og nettverk i Europa.

– Norman Safeground deler vår sky-visjon, tilbyr ekspertise på lokal markedsføring og salg, samt et solid partnernettverk. Vi har nå et sterkt globalt partnernettverk, og er veldig glade for å ha en dedikert lokal tilstedeværelse i disse markedene, ettersom vi ser et stort potensiale for vekst i mobil- og nettbaserte tjenester i Europa, sier Mike Forman i AVG i pressemeldingen.

Norman på sin side er også begeistret for oppkjøpet, som de ser på som et logisk ledd i AVGs videre ambisjoner for vekst.

Ingen umiddelbare endringer for Norman

– Vi ser dette som en fantastisk mulighet. AVG er et sterkt og globalt selskap som skal ekspandere godt i SMB-markedet i Europa, men som ikke er i de markedene hvor vi er representert, forteller Isabella Alveberg, Chief Operating Officer i Norman Safeground, til nettstedet Digi.no.

Ifølge Alveberg vil ikke oppkjøpet medføre noen umiddelbare, organisatoriske endringer for Norman Safeground. For øvrig ønsket hun ikke å kommentere kjøpssummen.

AVG, som kanskje er mest kjent for sin populære gratisversjon av antivirusprogrammet, har over 188 millioner aktive brukere globalt. I tillegg til antivirusprodukter leverer selskapet også tjenester innen blant annet ytelsesforbedring og personvern- og identitetsbeskyttelse.

Antivirusprogrammer bruker en del minne på maskinen: Vi sjekket om programmene koster mer enn de smaker (Ekstra) »

Les også
Dette er noen av tidenes verste Mac-virus
Les også
Spiser antivirusprogrammet minnet i maskinen din?
annonse

Les også