Nyhet

Musikkmobil med 3GB fra Samsung

Samsung i300 ble presentert under CeBit-messen tidligere i år. Det var lenge usikkert om i300 ville finne veien til det nordiske markedet, men i dag ble det kjent at smarttelefonen med innebygd harddisk og Windows Mobile dukker opp i norske butikkhyller i løpet av desember.

Heftig skjerm

Til å være en smartmobil er i300 liten og nett. Med dimensjonene 113 x 48 x 20 millimeter er den på størrelse med en mellomstor Symbian-telefon. Vekten på 121 gram vil nok få telefonen til å kjennes tung ut, men med tanke på alt som befinner seg på innsiden av panseret er det ikke så rart at den har fått noen ekstra gram på baken.

Skjermen har fått en relativt heftig oppløsning på 240 x 320 punkter og en fargedybde på 262 000 farger. Fordelt utover en skjermstørrelse på to tommer burde dette være mer enn nok til å gi et skarpt og klart bilde.

Innebygd harddisk på 3GB

Samsung slår på stortromma når det gjelder lagringskapasitet. I300 har blitt utstyrt med en innebygd harddisk på hele tre gigabyte, og telefonen er derfor som skapt for musikk. Her får du plass til en hel haug med MP3-filer, og skulle du fortsatt ikke være fornøyd kan du utvide med et minnekort av typen TransFlash.

Med så stor plass å boltre seg på er det også mulig å bruke mobilen til å kikke på film mens du er ute og reiser. Du får plass til to DVD-filmer i DivX-format, eller en rekke små tegnefilmer som kan få tiden til å gå litt fortere.

Under skjermen finner du et bakgrunnsbelyst navigasjonshjul som minner om Apples iPod. Dette kan du bruke til å navigere gjennom spillelistene eller menyene. Å bytte mellom sanger burde med andre ord gå kjapt og enkelt.

I300 har blitt utstyrt med et par funksjoner som burde få musikkinteresserte til å heve øyenbrynene. Telefonen er for eksempel utstyrt med digital forsterker, og du kan selv tilpasse lydinstillingene etter musikken du hører på. Dette innebærer blant annet justering av diskant og bass.

Telefonen har også blitt velsignet med stereohøyttalere. Dermed kan du gjøre telefonen om til et bærbart hjemmekino-anlegg når du er på hytta. Mobilen støtter avspilling av musikk i formatene mp3, aac, aac+, ogg, wma, asf, wav og wmv.

I likhet med SE W800i har telefonen fått støtte for såkalt flymodus. Dette vil si at du kan skru av radiokommunikasjonen når du er ute og flyr, og fortsatt bruke mobilen som MP3-spiller.

Du kan knipse bilder i en oppløsning på 1,3 megapiksler med telefonens integrerte kamera. Det er også mulig å gjøre egne videopptak i formatene MPEG4, H.263, H.264 og Windows Media. Dette burde gjøre det enkelt å spille av klippene på en hvilken som helst datamaskin i ettertid.

Windows Mobile

Samsung i300 har blitt utstyrt med Windows Mobile 2003 edition. Her finner du kjente programmer som Word, Excel, PowerPoint, IE og MSN.

For overføring av filer kobler du mobilen til PC-en ved hjelp av USB, blåtann eller infrarød. Telefonen vil dukke opp som en egen partisjon i utforskeren, og det er dermed bare å dra og slippe de filene du ønsker å lagre. I300 har også full synkronisering med Outlook.

Mangler 3G og EDGE

Til å være en så kraftig og mektig mobiltelefon er det rett og slett synd at i300 ikke har fått støtte for verken 3G eller EDGE. Skal du surfe på nettet må du ta til takke med GPRS klasse 10, som ikke har de største nedlastingshastighetene å skryte av. Dette må rett og slett sies å være en stor svakhet for Samsungs nye musikkmodell.

Ellers kan det nevnes at telefonen er utstyrt med push-email, trippelbånd, MMS, i tillegg til en skikkelig nettleser som kan lese sider i HTML-format.

I300 blir en relativt dyr fornøyelse når den entrer butikkhyllene, og har fått en prislapp på 5500 kroner. Har du planer om å kjøpe kjæresten ny mobiltelefon i julegave er det altså bare å begynne å spare.

(Kilde: Pressemelding fra Samsung)

Les også
Først med ny Windows
Les også
Her er Samsungs nye modeller
annonse