Tek.no

Nyhet

– Nokia-logoen forsvinner til jul

Også Windows Phone blir frisert, ifølge nettsted.

Finn Jarle Kvaheim, Amobil.no
Finn Jarle Kvalheim
12 Sept 2014 11:20

Microsoft fikk med retten til å bruke Nokia-navnet for ti år fremover da de kjøpte finnenes mobildivisjon. Siden overtakelsen ble ferdig i våres har mange lurt på hvor lenge de to merkenavnene ville leve side om side på telefonene. Nå kan det se ut som om svaret har kommet; frem mot julesalget, men ikke lenger.

Julekampanje uten Nokia

Dette skal være en del av Microsofts interne strategidokument.Foto: geeksongadgets.com

Nettstedet geekongadgets.com skal ha fått tak i et internt Microsoft-dokument som sier at årets julekampanje vil droppe Nokia-navnet helt, som del av en flerfaset overgang. Nettstedet theverge.com skriver også om overgangen, og forteller at de kan bekrefte ektheten på dokumentet.

Delen av dokumentet som er vist frem sier ikke noe mer om hvilken merkevare det vil bli fokusert på, men begge nettstedene hevder at Microsoft fremover vil satse på sitt eget navn, i tillegg til dagens Lumia-navn. De nylanserte telefonene Lumia 830 og Lumia 730/735 skal være de siste modellene som markedsføres med Nokia-logoen på.

Fra Windows Phone til bare Windows

Overraskende nok hevdes det også at Windows Phone-navnet er i ferd med å bli endret. I markedsføringen av Lumia 930 og HTCs nye One-modell omtales operativsystemet nemlig kun som Windows. Reklamevideoer for de aller nyeste Lumia-modellene bruker heller ikke operativsystemets fulle navn.

Dette kan ha sammenheng med at Microsoft planlegger å slå sammen sine mange Windows-versjoner, på tvers av PC, nettbrett og mobiltelefoner. Denne endringen er ventet å komme med neste utgave av Windows, som ventelig blir vist frem en gang i løpet av neste vår.

Microsoft har ikke uttalt seg om strategiendringen. Selskapet har i flere sammenhenger blitt spurt om denne problemstillingen, uten å si noe om hvilke konkrete planer de har.

Les også: Sniktitt på Lumia 830 - Toppmodell til halv pris?

(Kilder: geeksongadgets.com, theverge.com)

Les også
Vi prøvekjører Microsofts nye budsjett-Lumia
Les også
Toppmodell til halv pris?
Les også
Slik startet Nokia-eventyret
annonse

Les også