Samsungs kurvede supermobil kommer likevel

Skulle egentlig ikke lanseres i nord – nå snur Samsung.

Da vi tidligere i høst besøkte IFA-messen i Berlin fikk vi stifte bekjentskap med Samsung Galaxy Note Edge, den nokså spesielt utformede telefonen med nært slektskap til Galaxy Note 4. Hovedforskjellen mellom de to modellene er at Galaxy Note Edge har en assymetrisk skjerm, som er buet nedover den ene langsiden.

I utgangspunktet skulle ikke Galaxy Note Edge lanseres i Norden, men kun selges i noen få utvalgte land. Nå snur imidlertid Samsung, og i desember kommer telefonen hit til Norge – akkurat i tide til julehandelen, med litt flaks.

Sett opp et kjapt prisvarsel, så sier vi fra når Galaxy Note Edge kan bestilles »

Du slipper å aktivere hele telefonen

Spesifikasjonsmessig er det lite som skiller Galaxy Note Edge fra Galaxy Note 4. Skjermen, på 5,6 tommer, er littegrann mindre, men har noen flere piksler i bredden. Batteriet er også bittelitt mindre på nye Galaxy Note Edge. En egen pekepenn følger også med, og telefonen får både fingeravtrykksleser og UV-sensor.

Det spesielle er måten den buede skjermen brukes på. Fra den avrundede kanten, som er synlig selv hvis du har et deksel på telefonen, kan du nemlig lese en rekke opplysninger, få opp beskjeder, og på andre måter få en kjapp oppdatering.

Det mest spennende er at resten av telefonen ikke trenger å aktiveres for å få tilgang til denne fliken av skjermen. Telefonen kan med andre ord være avlåst og ha dekselet lukket, samtidig som du får opp de viktigste tingene du må ha oversikt over.

Vi har også laget en kjapp video hvor vi ser slektningen Galaxy Note 4 i bruk:
Slik fungerer Samsungs nye kjempetelefon, Galaxy Note 4 »

Les også
Samsung har tenkt helt nytt med kjempetelefonen
Les også
Samsung har lansert Galaxy Note 4
Les også
Nå kommer det et hav av nye produkter
Les også
Se hvilke mobiltelefoner som laster ned raskest
annonse