Coladrevet Nokia

Slik lader man biobatteriet. (foto: Daizi Zheng)

En britisk designer har vist bilder av en telefon som formodentlig skal gå på sukkervann. Designstudien er bestilt av Nokia, og inngår i innsatsen for å produsere stadig mer miljøvennlige mobiler.

Designeren Daizi Zheng konstaterer i studien sin at konvensjonelle batterier er dyre og står for et betydelig avfallsproblem når de utrangeres. Spesielt er det miljøproblemene knyttet til produksjon og destruering av kjemikaliefylte batterier som påpekes.

Sukkervann blir til oksygen, vann og strøm

Biobatteriet som designeren foreslår går på sukkervann som omdannes til elektrisk energi ved hjelp av ensymer. Avfallsproduktene skal være vann og oksygen. En annen fordel med batteriene er at en opplading, eller fylling om du vil, skal kunne rekke tre til fire ganger lengre enn tilsvarende konvensjonelle batterier.

Mobilen på konseptbildene ser i praksis ut som et reagensrør med knapper og skjerm. Det er lite sannsynlig at endelige produkter basert på denne nytenkningen vil se akkurat slik ut, men konseptet er like fullt besnærende. Positivt er det også at biobatteriet i seg selv skal kunne være nedbrytbart. Kanskje vil man kunne spise det i steden for å kaste det?

(Kilde: cellular-news.com)

Les også
Bærbar solcellelader LET-02: La solen lade mobilen
Les også
Amobils spådommer for 2010
Les også
Enormt fremskritt for OVI-store
Les også
Her er Nokias grønne fremtidsmobiler
annonse