NyhetSoldater får iPad i ryggsekken

Gevær, granater og iPad for Singapores soldater

Får Apples nettbrett i ryggsekken.

Nye rekrutter i den lille sørøstasiatiske bystaten Singapores hær, luftvåpen og marine kommer til å bli utstyrt med en ny standardgjenstand ved siden av tradisjonelle geværer og granater – nemlig en iPad.

På mandag uttalte forsvarsdepartementet at de vil gi ut rundt 8000 enheter av Apples nettbrett til rekrutter fra og med november i år. Den videre planen er å utvide antall enheter til andre tjenestemenn neste år.

iPad er allerede svært populært blant bystatens ungdom, og den billigste utgaven av iPad 2 i Singapore blir solgt for rundt 2900 kroner.

Drar nytte av ungdommens egenskaper

Forsvarssjef Neo Kian Hong til høyre i bildet

Forsvarssjef Neo Kian Hong forteller at ved å ta i bruk iPad, vil Singapore Armed Forces (SAF) benytte seg av de teknologiske egenskapene som nasjonens unge allerede har tilegnet seg.

– Ved å utnytte bruken av populær informasjons- og kommunikasjonsteknologi, er vi i stand til å dra nytte av dagens teknologisk bevandrede tjenestemenn, har forsvarssjefen uttalt til Straits Times.

Analyser av oppdrag

Soldater kan bruke iPad-ens innebygde kamera til å ta bilder og video i felten som kan bli lastet opp til SAFs nettbaserte plattform LEARNet. Militæret kan deretter bruke disse bildene og videoklippene til å gjennomføre vurderinger av oppdrag i ettertid.

Soldater kan også sende spørsmål til sin kommandant gjennom et system med direktemeldinger à la MSN Messenger og føre diskusjoner gjennom gruppechatting. SAF har uttalt at de jobber med private entrepenører for å designe spesialiserte apps for soldatene.

Militæret i Singapore er basert på verneplikt og er et av de best utstyrte i Asia. Alle fysisk oppegående menn som er borger eller permanent boende må ved 18 års alder eller eldre gjennomgå to år med militær trening i bystaten.

(Kilde: AFP)

Les også
Amerikanske soldater får Kevlar-underbukser
Les også
Steve Jobs-dukken er i salg
Les også
– iPhone 5 kommer i september
Les også
Ny patent kan gjøre det umulig å filme konserter med iPhone
Les også
Ingen bruker kameraet på iPad 2
Les også
Se 3D på iPad og iPhone
annonse