Til hovedinnhold

Dette skal være Googles nye 4K-Chromecast

Den nye strømmepinnen ser ut til å være reell, skal vi tro lekkasje.

Google

Googles storlansering nærmer seg med stormskritt, og selv om ingen vet med sikkerhet hva selskapet skal dra opp av hatten denne gangen, har ryktebørsen som vanlig servert sine bidrag. Ett av de nye Google-produktene ser nå til å være mer eller mindre bekreftet.

Som nettstedet VentureBeat melder har Evan Blass, mannen bak mang en treffsikker lekkasje, publisert et bilde på Twitter som han hevder viser den nye Chromecast-modellen med 4K-kapasitet.

Navnet skal visstnok være Chromecast Ultra, som altså indikerer 4K-oppløsning, og etter bildet å dømme får den nye strømmepinnen et rundt design som minner om den eksisterende Chromecast-modellen.

Den nye Chromecast-en har et rundt design som ligner på dagens modell, her avbildet, men må nødvendigvis by på vesentlig kraftigere maskinvare.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En G-logo er også på plass på pinnen, som ser ut til å bekrefte at Google søker å samle maskinvareproduktene sine under sitt eget merkenavn. Selskapets kommende mobiltelefoner er som kjent også ventet å bli prydet med en G-logo.

Det var Android Police som tidligere denne måneden ble fortalt av troverdige kilder at Google skal vise frem en 4K-Chromecast på arrangementet sitt den 4. oktober, og nå ser dette altså ut til å være ytterligere bekreftet.

Det ryktes for øvrig at prisen blir 69 dollar, altså et ganske betraktelig hopp fra dagens pris på 39 dollar (380 kroner direkte fra Google i Norge).

Ikke mange konkurrenter foreløpig

Dersom Google faktisk skal lansere en Chromecast med 4K-støtte blir produktet blant de første i sitt slag på markedet. Det finnes både strømmebokser og såkalte pinne-PC-er med 4K-støtte, for eksempel Googles egen Chromebit, men altså fint lite med strømmepinne-formfaktoren.

Tekniske spesifikasjoner er ikke kjent, men det kreves utvilsomt en del større oppgraderinger på den nye Chromecast-en for å kjøre 4K, i alle fall om den skal takle 60 bilder per sekund. HDMI 2.0 vil i så fall være et minstekrav. Mer informasjon får vi mest sannsynlig den 4. oktober.

Google har store planer for den store begivenheten neste uke: Android-sjefen tror dagen vil bli husket i mange år »

annonse