Tek.no

Nyhet

– Kattevideoer er bra for helsa

Alle timene du sløser bort på YouTube er ikke forgjeves allikevel, viser ny studie.

Skjermdump fra YouTube/Real Grumpy Cat
18 Juni 2015 10:39

Dersom du har tilbragt latterlig mange timer med å se på videoer av morsomme katter på YouTube, så er du langt fra den eneste. En ny studie publisert i Computers in Human Behavior viser imidlertid at denne tilsynelatende sløsingen med tid kan ha positive helseeffekter. Det melder Cnet.

– Overdøver skyldfølelsen ved å utsette ting

Studien tok for seg 7 000 internettbrukere, hvorav 36 prosent beskrev seg selv som en «katteperson», mens 60 prosent sa at de likte både hunder og katter.

Eier du en katt, så er du i faresonen for å se kattevideoer også. Men det kan jo faktisk være bra, ifølge studien. Foto: Shutterstock

Felles for de aller fleste deltagerne var imidlertid at de følte seg mindre bekymret, gladere og generelt bedre til sinns etter å ha sett kattevideoer. Selv om kattevideoene gikk ut over jobb eller studier, så tyder studien på at gleden ved å se kattevideoer overdøvet skyldfølelsen ved å prokrastinere. Og at du generelt blir mer tilfreds med tilværelsen, da.

Jessica Gall Myrick, en av professorene bak studien, mener kattevideoene til og med kan hjelpe deg med å bli mer effektiv i arbeidet:

– Selv om de ser på kattevideoer på YouTube for å utsette ting de egentlig burde gjøre, kan faktisk den positive emosjonelle gevinsten hjelpe folk med å utføre vanskelige oppgaver etterpå.

Studien viser også at mennesker som eier en katt ser flere kattevideoer enn mennesker uten katt. Også sjenerte mennesker er mer tilbøyelige til å se på morsomme katter på nett. Felles for alle gruppene var at de bare bevisst oppsøkte 25 prosent av kattevideoene de så. Resten bare snublet de over, litt slik som du nå er i ferd med å snuble over videoen under:

Det er mye man kan bruke katter til:
Lagde helikopter av død katt »

(Kilde: Cnet)

Les også
Skyt godbiter på bikkja når du er på tur
annonse

Les også