Til hovedinnhold

Nå kan du prøvekjøre Android 7 på Xperia X

Sony med gode nyheter til sine mobilkunder.

Sony har den siste tiden latt brukere få teste kommende programvare på Xperia Z3-telefonene sine. Men Xperia Z3 begynner å bli et par år gammel, og den nye Xperia X-serien har tatt over. Hvis du har kjøpt Sonys mellomste X-modell kan du delta i det samme testprogrammet fra i dag.

Litt ergerlig er det imidlertid at Sony har valgt å støtte kun Xperia X. Foreløpig er verken X Performance, XZ eller noen av de to enklere X-modellene, XA og X Compact, inkludert i testprogrammet.

Få Android 7 før resten

Denne appen kan gi deg Android 7 på Sony Xperia X. Men husk å ta sikkerhetskopi av innholdet ditt før du oppdaterer telefonen. Det ligger verktøy for det inni appen.

Skulle du ha akkurat riktig Xperia X-modell kan du altså hente ned det Sony kaller Concept for Android. Da får du en tidlig utgave av Android 7 til telefonen din, samt mulighet til å kommunisere direkte med utviklere og andre brukere av den tidlige programvaren.

Et eksempel på at slik kommunikasjon fører frem er at den forrige Concept-runden for Z3 i utgangspunktet ble sendt ut uten muligheter til å dobbeltrykke på skjermen for å vekke telefonen.

I løpet av tre dager etter at de første ønskene om å få på plass funksjonen kom inn, kom det en oppdatering der løsningen var på plass. Sonys utviklere bruker altså tilbakemeldingene du sender inn via In Touch-appen som hører til programvaren.

Foreløpig er Android 7-utgavene tilgjengelig i svært få telefoner. De to telefonene med høyest profil i markedet er kanskje Googles egne Pixel-modeller og LGs helsprø toppmodell V20.

Det er imidlertid et par små haker her som du bør ha tenkt over. Du bør ta backup av telefonen din, ettersom Sony advarer om at data vil gå tapt i prosessen, og det er ikke snakk om den vanlige risikoen for at noe kan bli borte, men heller en fullstendig nullstilling av telefonen. Appen du bruker for å registrere mobilen i programmet inneholder imidlertid hjelpemidler for å ta sikkerhetskopi av mobilen din.

Det kan likevel være lurt å avvente litt dersom du for eksempel har billetter eller andre varige innkjøp liggende på mobilen din, ettersom det slett ikke er sikkert at slikt samarbeider perfekt med sikkerhetskopiløsningen.

Tidlig programvare kan være risikabel

Et annet punkt det er greit å være obs på er at som med all tidlig programvare er det ikke 100 prosent sikkert at dette er helt stabilt. Er du helt avhengig av en telefon som er i drift til enhver tid, kan det være greit å vente til programvaren uansett dukker opp av seg selv før eller siden. Sannsynligvis en gang over nyåret.

Etter hva vi hører skal det likevel være snakk om en forholdsvis stabil Android 7-utgave, og ikke noe som likner på tidlige utgaver av Android eller iOS før selve operativsystemet er lansert.

Obs! Dersom du har en Xperia X Performance kan du fortsatt forsøke å melde deg på Beta-programmet for Android 7 som finnes for denne telefonen. Dette programmet lar deg prøvekjøre en tidlig utgave av programvaren som faktisk kommer fra Sony når oppdateringen til Android 7 er på plass, mens Concept-programvaren handler mer om å finne ut av hvordan selskapets oppdateringer skal utformes fremover.

Sony har allerede varslet at Xperia Z5- og Xperia X-seriene vil utstyres med Android 7 på tvers av det hele. Noen datoer er så langt ikke sluppet.

Skulle du likevel være lysten på å se hva slags vei det bærer for Xperia-serien fremover kan du laste ned Sonys Concept Installer-app fra Google Play, og følge instruksjonene appen gir deg.

annonse