Nyhet

Se alle bildene av Xiaomis nye telefon

Mi 4 bærer preg av både Samsung og Apple.

Kinesiske elektronikkprodusenter er kjent for å nærmest kopiere Apple i en del av sine produkter. For eksempel mener mange at Huaweis grensenitt Emotion UI til Android ser mistenkelig likt ut som iOS, som også mangler app-mappen vi kjenner fra andre Android-telefoner.

Xiaomi vil selvfølgelig ikke være noe dårligere, noe som synes i deres nylig lanserte flaggskip, Mi 4, skal vi tro Cnet News. De kaller den nye Xiaomi Mi 4 for en «iPhone look-alike».

Sjekk ut bildekarusellen nederst for alle bildene av den nye telefonen!

Mange trekk fra iPhone 5S

Telefonen ble lansert i Beijing i dag, og med den fulgte en haug av pressebilder og – nokså uvanlig – en del offisielle «hands on»-bilder. Etter å ha kikket på bildene av Xiaomi-telefonen, kan vi helt klart se noen likheter med Apple iPhone 5S på designfronten.

Det er slett ikke vanskelig å se at Xiaomi har vært en smule inspirert av Apple i sin utforming av Mi 4. Både antennebåndene, hullene nederst og den svakt skrånende metallkanten inn mot skjermen er nærmest blitt en merkevare i Apples nye telefoner, og finnes også her.Foto: Xiaomi

Rundt om på Mi 4 er det mange ting som kan tyde på inspirasjon hentet fra Apple. Det kanskje mest fremtredende er de rene, flate metallsidene og – ikke minst – antennebåndene som skiller disse fra hverandre.

Den kinesiske produsenten ser også ut til å ha latt seg inspirere av et designtrekk Apple introduserte med iPhone 5S og iPad Air: de svakt skrånende metallkantene inn mot skjermen. Og om du ser nederst på telefonen, så mangler det selvfølgelig ikke på høyttalerhull som også nærmest skriker Apple når du ser på dem.

...og littegranne Samsung?

Baksiden minner en del om for eksempel Samsung Galaxy S4.Foto: Xiaomi

Baksiden på telefonen er derimot ikke preget av inspirasjon fra Apple. Snarere tvert i mot minner den glatte, polerte plastikken og det firkantede kamerahullet om noe Samsung kunne laget. Særlig de som har eid en Samsung Galaxy S4 vil nok se en viss likhet.

Mi 4 kommer for øvrig med en kraftig firekjerners Snapdragon 801-prosessor klokket til 2,5 GHz, 3 GB RAM, alt fra 16 til 64 GB lagringsminne og et batteri på 3 080 mAh. Skjermen er på 5 tommer og har en oppløsning på 2560 x 1440 piksler. Prisen skal ligge på omtrent 322 dollar, eller rundt 2000 kroner uten skatt og avgifter. Om den kommer til Norge er imidlertid ikke kjent.

Xiaomi har et sterkt hjemmemarked:
Denne modellen solgte 100 000 eksemplarer på 86 sekunder! »

(Kilde: PhoneArena, CNET)

Les også
Xiaomi selger flere smartmobiler enn Samsung i Kina
annonse