Tek.no

Nyhet

Ken er en spillkjendis...

... men er lam fra halsen og ned.

Compusult
27 Aug 2014 06:00

Akkurat som haugevis av andre spillere, strømmer Ken Worrall spillsesjonene sine på den populære strømmetjenesten Twitch. Tusenvis av brukere ser på mens han kjemper seg igjennom spill som Diablo, World of Warcraft, StarCraft og League of Legends, og kanalen hans blir fulgt av over 20 000 tilhengere.

Ken er imidlertid ikke som alle andre. Han er lam fra halsen og ned, etter en tragisk ulykke for 20 år siden. Men selv om han ikke har kontroll over verken armer eller bein, elsker han å spille dataspill.

Styrer med munnen

Slik ser en Jouse ut i bruk.Foto: Compusult

Ken kan styre datamaskinen ved hjelp av et lite verktøy kalt «Jouse», som lar han styre datamusen med munnen. For eksempel kan han blåse på den for å høyreklikke, og suge for å venstreklikke.

I den lille dokumentaren du kan se under, som Ken selv har lagt ut på YouTube-kanalen sin, forteller han at seerne hans har gitt han en motivasjon han aldri hadde trodd han kunne få:

- Jeg blir helt satt ut. Dere [seerne] venter på at jeg skal komme online og spille, og dere får meg til å føle meg helt fantastisk. Takk!

Videoen har allerede blitt sett av over 250 000 personer, etter å ha ligget ute i to døgn. Du kan se den selv her:

For å se på Ken spille dataspill kan du titte innom Twitch-kanalen hans, NoHandsKen.

Mye rart kan skje på Twitch:
Her blir hun ranet mens hun spiller Dota 2 »

(Kilde: Tech Spot)

annonse

Les også