Netflix satt opp prisen i Norge – i Danmark går den ned

Får se samme film til en billigere penge.

For noen dager siden mottok alle norske Netflix-brukere en beskjed fra selskapet om at prisen på strømmetjenesten skulle gå opp i pris. Nå viser det seg at ikke alle i Norden må betale mer, for våre danske naboer i sør slipper nemlig unna med skrekken, melder Flatpanels.dk.

Prisøkningen her til lands var den første siden Netflix lanserte tjeneste i 2011, og hoppet var på 10 kroner – fra 79 til 89 kroner per måned for standardpakken. Eksisterende kunder blir dog ikke påvirket, da selskapet har valgt å la de beholde samme pris de neste to årene. Våre danske venner beholder imidlertid dagens pris for den minste pakken, mens den store pakken går ned i pris.

Beholder dagens pris

Det betyr at nye danske brukere må betale 79 danske kroner i måneden for den vanlige pakken.

I tillegg vil den største pakken, som gir deg tilgang på inntil fire enheter, gå ned i pris. Denne pakken har kostet danskene 119 danske kroner i måneden, men skal nå settes ned til 109 danske kroner per måned.

Her på berget må vi altså nå ut med 10 kroner mer i måneden for å kunne se Netflix, noe som også blir gjeldene for våre svenske naboer. De har også fått samme beskjed som oss nordmenn, og må derfor belage seg på en tilsvarende økning, skriver Sweclockers.

Prisen på den største pakken vil forbli uendret for norske og svenske brukere, altså vil den fortsatt koste deg 119 kroner per måned.

Intet nytt om 4K

Tidligere har Netflix eksperimentert med en ny prismodell, der de skulle se nærmere på norske forbrukeres vilje til å betale mer for høyere kvalitet. Om du eksempelvis ville betale mer for å kunne se innhold i HD- eller 4K-oppløsning.

Dette ble ikke nevnt med et ord i varslet som ble sendt ut for noen dager siden, og nevnes heller ikke hos den danske nettsiden. Dermed kan ting tyde på at Netflix har slått fra seg denne tanken i denne omgang.

Har du nylig kjøpt deg en ny 4K-TV?
Da er sjansen stor for at du kan se House of Cards i 4K på den (Ekstra) »

(Kilde: Flatpanels, Sweclockers)

Les også
Viaplay blir mye bedre for deg som ser film på mobil og nettbrett
Les også
– Netflix er det eneste «problemet»
Les også
Denne strømmetjenesten har flest filmer og serier
Les også
Bekreftet: Netflix blir dyrere i Norge
Les også
Nå strømmer Netflix i 4K til norske brukere
Les også
Slik strømmer du video til TV-en din trådløst
Les også
Skal begynne å sende i 8K-oppløsning allerede i 2016
Les også
Kaller Netflix-kunder som bruker VPN for «pirater»
Les også
Ny svindel: Nå bruker de Netflix for å lure deg
Les også
Derfor må du betale lisens for TV-en på gutterommet
Mer om
annonse