Til hovedinnhold

Galaxy Gear-oppfølgeren kan komme om en uke

Flere nye Samsung-dingser skal være «bekreftet».

Espen Irwing Swang, Amobil.no

For oss som følger utviklingen i mobilverdenen, er det alltid spennende med alle ryktene i forkant. Nå hevder den koreanske utgaven av ZDNet å ha fått bekreftet flere nye Samsung-enheter for mobilmessen Mobile World Congress, som starter om litt over en uke.

Nær sagt som vanlig, er det snakk om anonyme kilder, så det kan være lurt å finne frem saltklypen først som sist.

Samsung har selv hintet frempå om Unpacked-lanseringen i Barcelona. Mange tolker dette bildet som en smakebit på de nye Touch Wiz-menyene.Foto: Samsung/Twitter

Galaxy S5

Så langt har ryktene handlet mest om en oppfølger til dagens Galaxy S4. At det kommer en ny toppmodell fra Samsung ligger i kortene, men hva som faktisk ender opp med å bli toppmodellen i år er derimot uvisst. Det går nemlig rykter om en ny "superpremium"-serie som skal hete Galaxy F.

Les alle ryktene om Galaxy S5

ZDNets kilder hevder iallfall det blir Galaxy S5 som dukker opp i Barcelona, uten at Galaxy F er nevnt. Men, det er derimot to andre enheter.

Galaxy Gear 2

Den mest spennende er kanskje Galaxy Gear 2. Det skal være oppfølgeren til dagens Galaxy Gear, som ble lansert sammen med brettmobilen Galaxy Note 3 på høstparten i fjor.

Nettstedet er sparsomme med spesifikasjoner, men de nevner at Galaxy Gear 2 vil få en fleksibel OLED-skjerm, og helt ny design. Dagens Galaxy Gear startet i overkant av 2500 kroner, men ligger nå fem hundre kroner lavere i pris.

Les testen av dagens Galaxy Gear

Slik ser to av dagens Galaxy Tab 3-modeller ut.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Galaxy Tab 4

Ifølge den nye «bekreftelsen» er det også duket for en ny serie nettbrett i Galaxy Tab-serien fra Samsung. Galaxy Tab 4-variantene skal komme i skjermstørrelser på 7, 8 og 10,1 tommer.

Det er ikke stort mer enn en måned siden CES-messen i Las Vegas ble avsluttet. Der lanserte Samsung en rekke nettbrett i de nye Galaxy NotePro- og Galaxy TabPro-seriene. Nå følger de etter alt å dømme opp med en fornying av de billigere nettbrettproduktene sine.

Som de nye Pro-seriene skal også Galaxy Tab 4 kjøre siste utgave av Android, altså versjon 4.4 KitKat. Det har blitt spekulert mye om de nye magasinmenyene vil forsvinne like fort som de kom. Det kan det hende vi får et hint om i Galaxy Tab 4-serien. Samtidig er det slett ikke sikkert at disse nye menyene var tiltenkt de rimeligste nettbrettene i utgangspunktet.

Les sniktitten på Galaxy Tab Pro og Note Pro

Samsungs Unpacked-lansering begynner mandag 24. februar klokken 20. Se opp for fyldig dekning av Mobile World Congress fra søndag 23. februar.

(Kilder: zdnet.co.kr via sammobile.com)

annonse