Til hovedinnhold

Facebook vil ha gratis mobilsurfing

Frister mobilselskapene med gratis Facebook-pakker.

Ifølge Financial Times skal Facebook ha bedt mobiloperatører i fremvoksende markeder gi kundene sine gratis mobilsurfing på Facebook, ved at mobildata brukt på Facebook-surfing ikke regnes med i det totale dataforbruket.

Det er toppsjefen i mobilgiganten Vodafone som avslører at Facebook skal ha bedt om at deres innhold fikk såkalt null-rate, som betyr at forbruket ikke trekkes fra kundens månedlige datapakke.

Forespørselen skal ha dreid seg om visse fremvoksende markeder. Facebook har avstått fra å kommentere uttalelsen fra Vodafone-sjef Vittorio Colao.

Vil inn i nye markeder

Colao kunne avsløre at Vodafone hadde avslått forespørselen:

– Det gir ingen mening at vi skulle gi bort nettverkskapasitet gratis, sa Colao til en samling av selskapets aksjonærer i New York.

Etter å ha oppnådd svært stor utbredelse i USA og Vest-Europa, vil Facebook nå inn i nye markeder i andre deler av verden, de såkalt fremvoksende markedene. Selskapet skal allerede ha inngått gratissurf-avtaler med flere mobiloperatører, ofte som gratispakker på et halvår som mobilselskapene bruker til å få kundene i gang med mobildata.

Hos Colao og Vodafone møtte imidlertid Facebook en lukket dør. Colao er imidlertid åpen for andre løsninger, som sponsede datapakker eller egne Facebook-pakker som kunne kjøpes i tillegg til den månedlige datakvota.

Den amerikanske mobilgiganten AT&T annonserte i januar at de vil la selskaper tilby sponset tid og andre gratistjenester til deres kunder. Colao sier Vodafone følger nøye med på denne utviklingen.

Les mer: – Den reklamefinansierte mobilen kommer

Kilde: (Financial Times)

annonse