Dette er høydepunktene fra CES 2013

Vi ser på det mest spennende fra årets første fotomesse.

4-7

CES/PMA nærmer seg slutten for denne gang, og vi skal titte på hva nytt denne enorme messen hadde å tilby på fotofronten i år. selv om det ble satt ny rekord med antall fotoprodukter som ble sluppet på kort tid (58 på to døgn, etter vår telling), var det ikke alt som var like spennende, for å si det mildt.

Vi forsøker å rydde litt i jungelen ved å kåre de mest interessante nyhetene fra CES/PMA i år, og vi begynner selvsagt nederst på listen:

Samsung NX 45 mm f1.8 2D/3D .Foto: Samsung

7: Samsung NX 45 mm f/1.8 2D/3D

3D objektiver for systemkameraer har vi sett før, men ikke som dette. Samsung NX 45 mm f/1.8 2D/3D er utstyrt med en slags indre gardin som kan hindre lyset fra å nå venstre eller høyre halvdel av bildebrikken, og veksle, slik at man kan ta to bilder med kort mellomrom og som kan settes samme til ett 3D-bilde i kameraet.

Problemet med tidligere 3D-optikk har vært at de kun har vært brukbare til 3D, og i tillegg har hatt temmelig begredelig lysstyrke. Ingen av disse ulempene er tilfelle med samsungs nye objektiv, som har en lysstyrke på f/1.8 og kan brukes like lett på 2D-bilder som tredimensjonale.

Les mer om Samsung NX 45 mm f/1.8 2D/3D og Samsung NX300.

Nikon 1 S1.Foto: Nikon

6: Nikon 1 S1

Vi har lenge syntes at Nikons 1-serie har vært en tanke for dyr, og selv om de eldre modellene etter hvert har sunket til ganske anstendige priser, har vi sett behovet for en innstegsmodell. På CES kom den, i form av Nikon 1 S1. Det er ikke det mest avanserte i serien, men for mannen i gata, og med Nikons erfaring med å lage pedagogiske kameraer for hvermannsen, tror vi dette kan bli en vinner.

Les mer om Nikon 1 S1

Panasonic TZ40.Foto: Panasonic

5: Panasonic TZ40

Panasonic TZ30 er en av de virkelig store bestselgerne i sin nisje, og når den nå fikk sin etterfølger er det litt som å hoppe etter Wirkola. Likevel tror vi at TZ40 kan vise seg å bli en vinner, for her får man 20x zoom i en liten pakke, og med mange interessante funksjoner attåt.

Kameraet kan fjernstyres fra en smarttelefon via Wi-Fi, skal ha betydelig oppgradert batteri siden sist, og skal i tillegg være i stand til å ta opp til ti bilder per sekund.

Les mer om Panasonic TZ40

Olympus TG-2.Foto: Olympus

4: Olympus TG-2

Olympus TG-1 var det første i sitt slag med god robusthet og lysstyrke, og overraskende nok valgte Olympus å oppgradere det med Olympus TG-2 allerede på årets CES/PMA.

Optisk er det liten forskjell mellom de to, og mange av funksjonene er også de samme, som f.eks elektronisk kompass og GPS. Samtidig er TG-1 en tusenlapp billigere, så hav er så spennende med TG-2? Jo, ikke bare har det fått en mye bedre batterikapasitet enn TG-1 kunne skilte med, men det er også vanntett ned til 15 meters dyp. Fortsetter utviklingen som Olympus med dette kameraet leder an, vil vi om noen år se kameraer du kan dykke med uten å kjøpe et ekstra undervannshus.

Les mer om Olympus TG-2

på neste side kan du se hvilke produkter vi fant verdige en pallplassering.

Les flere saker på vår CES 2013 temaside