Til hovedinnhold

Kle på deg et actionkamera

Panasonic lanserer nytt videokamera designet for fart og spenning.

Montasje: Panasonic/iStock

Videokameragiganten Panasonic lanserer snart et helt nytt actionkamera, og tar med dette opp konkurransen med GoPro, som har hatt stor suksess med sin Hero-serie, senest representert med GoPro Hero 3. Panasonics nye videokamera får navnet HX-A100, og kan blant annet tilby en blenderåpning på f/2.5.

Panasonic HX-A100Foto: Panasonic

Les også: GoPro klinker til

HX-A100 består av to deler koblet sammen; en del med objektiv som fanger bildet og del som lagrer det og styrer kameraet. Mens sistnevnte del festes til armen kan objektivdelen bli festet til blant annet øret, brillene og hjelmen. Kameraet er vanntett ned til halvannen meter, men bare i 30 minutter av gangen. Det er også beskyttet mot støv.

Man kan med dette kameraet filme i FullHD med en hastighet på 60 bilder per sekund. Dersom man går ned på oppløsningen kan man i 720p skyte i 120 bilder per sekund, mens om man kan klare seg med en størrelse på 640 x 360 punkter vil man få 240 bilder i sekundet.

Panasonic lover at vi kan vente oss en utmerket bildekvalitet til tross for den kompakte størrelsen. Som nevnt tidligere kan de skilte med et ganske lyssterkt objektiv med blender f/2.5, noe som så vidt slår GoPro Hero3 sitt objektiv som stopper på f/2.8. I tillegg har HX-A100 bildestabilisator og en funksjon som automatisk retter opp skrå bilder, kalt Level Shot Function.

Styringsdelen av kameraet kan festes på armen.Foto: Panasonic

Bildebrikken i HX-A100 har en størrelse på 1/4,1 tommer, og kan ta stillbilder på 3,3 megapiksler. Brikken er av typen BSI (Backside illumination), noe som gjør den mer lyssterk. Objektivet kan ta opp i en vinkel på opptil 160 grader.

Trådløs streaming i FullHD

Siden man ikke har noen mulighet til å se utsnittet man filmer på selve kameraet, har produsenten derfor inkludert støtte for Wi-Fi. Med denne kan man koble til en enhet med enten Android eller iOS for å bruke den som monitor og fjernkontroll. Det er også mulig å streame FullHD-video til nett mens man filmer - i realtime.

Størrelsen på kameraet vil nok gjøre at lydopptaket ikke får all verdens kvalitet, slik også GoPro sliter med, men mikrofonen har i det minste et støyfilter som skal hjelpe ved vindstøy.

Med en egne festeordninger kan HX-A100 festes til blant annet øret og hjelmen.Foto: Panasonic

HX-A100 har en batterikapasitet på to timer og 20 minutter ved opptak i FullHD, men dette gjelder kun om du ikke bruker Wi-Fi. Hva lagring angår har kameraet støtte for micro SDHC-kort, det vil si med en kapasitet opp til 32 GB. Kameraet fås i fargene sort og oransje.

Les flere saker på vår CES 2013 temaside

Kameraet vil være i salg fra mars med den nokså forbrukervennlige prisen på 299,99 dollar - eller rundt 1 670 kroner.

Kilder:
Pressemelding
Panasonic.net

annonse