Til hovedinnhold

Facebook lager en app du aldri får prøve

Med mindre du er den neste Justin Bieber.

Facebook innførte nylig såkalte "hashtags" (#) og "trending topics" for at den enorme brukermassen lettere skulle kunne finne frem til diskusjoner som var interessante for dem. Dette har vært to av suksessfaktorene til Facebooks konkurrent Twitter.

Nå prøver Facebook å hente et annet element fra Twitter, nemlig kjendiser som kommuniserer med fansen sin.

Tester VIP-app

Ifølge AllThingsD.com jobber Facebook med å utvikle en app du ikke får lov til å bruke, med mindre du er en kjendis med titusenvis av blodfans. Hensikten er at celebriteter som Justin Bieber og Kobe Bryant lettere skal få oversikt over alt fansen sier om dem på Facebook, med mulighet til å laste seg inn i diskusjonene via mobil-appen. Sannsynligvis vil mange også bruke appen til å aktivt markedsføre seg selv til fansen, bare mer målrettet enn tidligere.

"Vi er i gang med å teste noen mobilfunksjoner som er ment å hjelpe offentlige personer med å kommunisere med fansen. Vi tester disse funksjonene med en liten gruppe partnere, og vil dele flere detaljer hvis vi kommer til rulle det ut bredere", sier en ikke navngitt talsperson fra Facebook til AllThingsD.

Med en slik tilrettelegging går for øvrig Facebook rett i strupen på tjenesten WhoSay, som mange kjendiser bruker aktivt til å kommunisere med fansen sin. Kjendisene har også egen iPhone- og Android-app for WhoSay, som er utilgjengelig for allmenheten.

Les også: Apple gjør slutt på Eriks app-suksess

Savner du kjendis-stoff på Facebook? Kommenter i forumet!

(Kilder: AllThingsD.com)

Mer om
annonse