Til hovedinnhold

Windows-mobilene kan snart få Full HD-skjermer

Første Windows-konkurrent til Samsung Galaxy Note II kan komme i løpet av året.

Den siste tiden har mobilmarkedet nesten flommet over av Android-mobiler med imponerende skjermer. Sony, HTC, Samsung, Huawei og LG har alle mobiler med store skjermflater og oppløsning på 1080p.

Les også vår guide: Se hvilken av toppmodellene du bør kjøpe

Nå har den tidligere Nokia- og Microsoft-utvikleren Justin Angel funnet noen filer i utviklerverktøyet til Visual Studio 2013 som gir støtte for 1080p-oppløsning for Windows Phone-mobiler. Filene benyttes av utviklere for å kjøre en virtuell Windows Phone-mobil på PC-en – det vil si i en emulator.

Foto: WPCentral.com

Første håndfaste bevis

Det har gått flere rykter tidligere om at Microsoft jobber med å implementere 1080p-støtte for mobiloperativsystemet sitt, men det er først nå det er funnet "håndfaste" bevis.

Ifølge teknologinettstedet The Verge kan vi forvente at Windows Phone vil få støtte for den høye oppløsningen før året er omme.

I april kunne The Verge melde at de hadde fått vite av kilder med kjennskap til Microsofts planer at 1080p-støtte skulle komme sammen med GDR3-oppdateringen (General Distribution Release) som vil komme innen utgangen av året. Oppdateringen vil også gi støtte for skjermer på opptil fem tommer, samt de nye firekjernede prosessorene fra Qualcomm.

Kan få Windows Phone-«phablets»

Microsofts Windows Phone-operativsystem har hele tiden hengt litt etter Android når det gjelder skjermoppløsning. Først nå i høst gjorde Microsoft endringer i operativsystemet, slik at Windows Phone 8 nå støtter HD-oppløsningen 720p – men det er lenge siden de første Android-mobilene med Full HD-oppløsning (1080p) kom på markedet.

Med støtte for 1080p kan det tenkes at vi etter hvert vil få se de første Windows Phone-mobilene i «phablet»-kategorien, det vil si produkter som er en mellomting mellom smartmobiler og nettbrett. Financial Times skrev i april at Nokia i løpet av 2013 vil lansere store Windows-mobiler, ifølge avisens kilder. Telefonene vil kunne ta opp konkurransen med store telefoner som Samsungs populære Galaxy Note II og Sony Xperia Z Ultra.

Har du lyst på en Windows-mobil? Sjekk disse testene:

(Kilder: The Verge, Techhive.com, Financial Times)

annonse