Til hovedinnhold

Elkjøp åpner ny Apple-avdeling

Først i verden med nytt "Shop-in-Shop"-konsept på Lørenskog (oppdatert).

Elkjøp

Tirsdag denne uken åpner Elkjøp Megastore på Lørenskog en ny og utvidet Apple-avdeling, som vil minne mer om de store Apple Store-konseptene fra blant annet Regent Street i London eller Fifth Ave. i New York. Det skriver Elkjøp i en pressemelding, hvor de hevder at de er først i verden med dette nye Shop-in-Shop-konseptet.

– Vi i Elkjøp er veldig stolte av å være de første i verden som får vise frem Apples nye butikkonsept, og dette er selvsagt utrolig artig for oss. Apples produkter er veldig populære hos våre kunder og ser man på nettbrett, der iPad er bestselgeren, har salget eksplodert de siste årene. Vi ser nå frem til å vise våre kunder Apple-produkter på en ny og enda mer spennende måte, sier administrerende direktør Andreas Niss i Elkjøp Norge.

Prøv produktene

Foto: Elkjøp

Apple-seksjonen blir lys og åpen, og det vil etter sigende være stort fokus på iPad og Apple TV. Elkjøps kunder i Megastore på Lørenskog vil også få større anledning enn tidligere til å prøve Apple-produktene.

– Den nye Shop-in-Shop-løsningen kommer til å bli enda bedre for kundene våre, som nå får boltre seg i en ny, frisk og utvidet Apple-avdeling, sier varehussjef Kristian Pedersen ved Elkjøps Megastore på Lørenskog.

Apple satser tungt på profilering i butikker fra før. Det nye Shop-in-Shop-konseptet du ser på Elkjøp Megastore kan bli å se i andre butikker også etter hvert. Per i dag har Apple en variant av en Shop-in-Shop i 15 Elkjøp-butikker, deriblant verdens nordligste i Tromsø.

Både Android, Samsung, Sony, Microsoft og flere av Apples konkurrenter har tilsvarende Shop-in-Shop-er i utlandet. Foreløpig kan det imidlertid virke som om Apple stiller sterkest på det norske markedet når det gjelder denne typen profilering foreløpig.

OPPDATERT:

Vi spurte Elkjøp om hvorfor Apple får en slik fordel overfor konkurrentene, og hvorfor Elkjøp ikke hadde Shop-in-Shop-er for andre merkevarer. Men det har de visst:

– Vi i Elkjøp har allerede egne avdelinger for Samsung, akkurat som at vi ved enkelte varehus har egne Apple Shop-in-Shops. Og faktisk var det vi som fikk Europas aller første Samsung Shop-in-Shop, i forbindelse med at vi pusset opp og reåpnet vårt varehus på Forus i Stavanger nå i sommer. Flere slike butikkonsepter fra Samsung er også på vei i våre varehus, opplyser kommunikasjonssjef Øystein A. Schmidt til Mobilen.no.

– Kundene våre etterspør i stor grad produkter fra Samsung og Apple, og derfor syns vi det er ekstra spennende og kunne vise de som besøker våre varehus de mulighetene som ligger hos begge disse leverandørene, forklarer han.

Foto: Elkjøp
Foto: Elkjøp

Les også: Nokia til topps hos Elkjøp

(Kilder: Pressemelding)

annonse