Til hovedinnhold

Hemmelig rett har godkjent videre NSA-overvåkning

Og opplysningen kommer fra amerikanske myndigheter selv.

Wikipedia Commons

Da Edward Snowden avslørte det omfattende overvåkningsprogrammet Prism startet han et drama som ser ut til å pågå en god stund, og som Snowden selv har betalt en relativt stor pris for.

Nå kan det se ut til innsatsen hans har båret noen slags frukter. I forbindelse med NSA-programmet har nemlig amerikanske myndigheter nå selv avslørt informasjon i forbindelse med NSA-programmet, som tidligere har vært holdt strengt hemmelig.

Fornyer autorisasjonen

Opplysningen det er snakk om er at en topphemmelig rett nylig har fornyet autorisasjonen til å fortsette å samle inn telefondata, som et ledd i det samme overvåkningsprogrammet som ble avslørt av Snowden. Det skriver CNN.

Denne fornyelsesprosessen skjer med jevne mellomrom, og har aldri blitt offentliggjort før nå. Det er det statlige byrået Office of the Director of National Intelligence som står bak det nye åpenhets-fremstøtet.

Avsløringen kommer etter at Obama-administrasjonen fikk hard medfart av justiskomitéen i den amerikanske kongressen forrige uke, hvor flere av medlemmene uttrykte stor bekymring over omfanget til overvåkningsprogrammet.

Obama forsvarte overvåkningen

Obama-administrasjonen har også tidligere avslørt noen flere detaljer om NSAs informasjonsinnsamling, etter at Edward Snowden lekket programmet til pressen.

Presidenten selv har imidlertid forsvart overvåkningen offentlig, som blant andre ZDNet rapporterte forrige måned, og kalt det et «beskjedent overtramp» til landets beste. Den nye autorisasjonen betyr altså at programmet nå også vil fortsette på ubestemt tid.

I kjølvannet av skandalen har IT-aktører prøvd å renvaske seg:
Microsoft benekter nå samarbeid med NSA »

(Kilde: CNN)

annonse