Til hovedinnhold

Denne boksen vil ta over TV-stua di

Qubi er en medieboks og spillmaskin i ett.

Det begynner å bli en del mediebokser på markedet, men australske Qubi forsøker å skille seg ut ved å være en spillkonsoll i tillegg til å by på avspilling av lokale filer og tjenester som Netflix.

Teamet bak Qubi hevder også at de skiller seg ut ved at det er først og fremst forbrukeren som bestemmer hva som skal utvikles videre på plattformen, som for øvrig bruker velkjente XBMC som grensesnitt for lyd og bilde, samt Google Play og Amazon Appstore for spill.

Automatiske beskrivelser

Foto: Qubi

Det du kan gjøre med Qubi er altså å surfe på nett, bruke nettbaserte videotjenester som Netflix og YouTube, se på lokalt innhold fra eksterne harddisker eller NAS-er, eller lytte til musikk.

En del automatikk er med i bildet, ettersom Qubi skal legge til filmplakater, albumomslag, beskrivelser og vurderinger automatisk til det innholdet du måtte ha.

Bak panseret finner vi brikkesettet Snapdragon 600, en firekjernet Krait-prosessor klokket til 1,7 GHz, et Adreno 320-skjermkort, 16 GB lagringskapasitet, 2 GB RAM, Micro SD-inngang, HDMI 1.4-tilkobling, flere USB-porter og støtte for Full HD 1080p, Bluetooth 4.0 og trådløst Internett.

Multifunksjonell fjernkontroll

Med maskinen følger det også en fjernkontroll. Denne fungerer som en tradisjonell fjernkontroll til TV, et tastatur, lydavspiller, mikrofon og mus.

Qubi er til stede på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter, hvor de ber om 500 000 dollar (3 millioner kroner) for masseproduksjon av medieboksen.

Sjekk også ut testen av Chromecast:
Googles vidunderpinne er årets enkleste kjøp »

(Kilde: Kickstarter)

Les også
Nye diskusjoner mellom Netflix og Telenor
Les også
Netflix får video med skyhøy oppløsning
Les også
Dette er Sonys Chromecast-konkurrent
Les også
Google Chromecast: Googles vidunderpinne er årets enkleste kjøp
annonse