Tek.no

Nyhet

Ringetoner utkonkurrerer CD-singler

Håvard Fossen
4 Feb 2004 07:20

Polyfoniske ringetoner har økt utvalget av ringetoner som også omfatter kjente pop-låter. Ifølge bransjeorganisasjonen Mobile Data Association (MDA), ble det i fjor omsatt ringetoner for 560 millioner kroner i Storbritannia. I år ventes omsetningen å passere 900 millioner.
Akkurat nå ligger "Breathe" med Blu Cantrell øverst på ringetone-toppen, fulgt av "Never Leave You" med Lumidee.
Ringetoner opp, CD-singler ned
I Storbritannia koster en ringtone vanligvis 1-3 pund (ca 13-38 kroner), mens en CD-singel koster 1,99-3,99 pund.
Salget av ringetoner vokser samtidig med at salget av musikk-singler stuper. Mange venter at trenden vil forsterkes etter hvert som ringetonene får enda bedre kvalitet.
– Potensialet er enormt!
En talsmann for MDA sier til Sky News: – Selv om en ringetone blir lastet ned 8 millioner ganger (mange laster ned flere ganger), er det 42 millioner som ennå ikke har lastet ned noen ringetone. Potensialet er enormt!
Topp 20-liste for ringetoner
Sist uke fortalte Mobile Entertainment Forum (MEF) at de sammen med KPMG vil overvåke salgstallene til de seks største ringetone-leverandørene, og lansere en offisiell britisk Topp 20-liste for ringetoner. "MEF UK Ringtones Top Twenty" kommer i mars., og vil bli oppdatert hver 14. dag.
Mobil og musikk = Sant
MEF sier at de planlegger flere prosjekter i 2004 som skal hjelpe platebransje og artister å få del i omsetningen, etter hvert som musikk og mobil telekommunikasjon konvergerer.

annonse

Les også