Til hovedinnhold

LED-TV på batteri

Strømbrudd er kanskje ikke det største problemet vi har i Norge, men de forekommer nå og da. Hva er vel da ikke bedre enn å ha en TV som går på batteri?

Toshiba har annonsert en ny serie med TV-er som går under navnet Power TV. Dette vil bli de første produktene på markedet med internt batteri. Når strømmen blir brått borte vil med andre ord batteriet sette i gang og virke for å forhindre at apparatet slår seg av.

Batteriet lades opp under vanlig tilkobling, og vil vare i to timer uten strøm. Det høres kanskje ikke så lenge ut, men med tanke på at det er snakk om skjermer på 40, 32 og 24 tommer er det fremdeles en betydelig mengde energi det er snakk om. Strømbrudd pleier uansett ikke å vare så lenge, så dette vil neppe by på problemer.

Power TV vil benytte seg av LED-bakgrunnsbelysning for å spare strøm og har dessuten en type automatisk signalforsterkning som skal gi en bedre tilgang til trådløse TV-signaler.

Selv om TV-en antakelig må stå på alene under et eventuelt strømbrudd, er denne teknologien fremdeles et velkomment bidrag på teknologifronten. Muligheter for utvikling og ekspansjon er helt klart tilstede.

(Kilder: Tweaktown, Toshiba)

annonse