Til hovedinnhold

Din neste mobil kan ha buet skjerm

Både LG og Samsung starter masseproduksjon av bøyelige skjermer.

Forrige uke kunne nettstedet Cnet.com melde at LG planlegger en mobiltelefon med bøyelig skjerm, som etter sigende skal få navnet LG Flex. Opplysningene har imidlertid ikke blitt bekreftet fra offisielt hold.

Les også: LG kommer med buet mobil

På mandag annonserte imidlertid LG at de starter masseproduksjon av det de hevder er verdens første fleksible OLED-panel for smartmobiler. Det skriver Reuters.

En 5-tommers bøyelig OLED-skjerm fra LG Display. Foto: LG Display

– LG lanserer en ny æra med fleksible skjermer for smartmobiler, med en teknologi som er ledende i bransjen, sier viseadministrerende direktør og teknologisjef Dr. Sang Deog Yeo i LG i en pressemelding.

Bøyde mobiltelefoner fra både LG og Samsung

LG skriver i sin pressemelding at de venter at markedet for bøyelige skjermer vil vokse raskt etter hvert som teknologien finner veien inn i nye produkter, som skjermer i biler, nettbrett og i produkter man har på seg – såkalte «wearable devices».

– Vårt mål er å tidlig ta ledelsen i markedet for fleksible skjermer ved å introdusere nye produkter med bedre ytelse og design som skiller seg ut neste år, sier Yeo.

Men selv om neste år blir nevnt i LGs pressemelding, hevder Reuters at LG har planer om å lansere en mobiltelefon med bøyd skjerm allerede i november i år.

Bøyd Galaxy Note 3 kan komme om få dager

Bare få minutter etter LGs pressemelding, kom det også en offisiell uttalelse fra Samsung om at de allerede er godt igang med masseproduksjon av sine bøyelige skjermer, skriver Android Authority.

Samsungs panel skal være på 5,7 tommer og ha Full HD-oppløsning.

Samsung har tidligere sagt de vil komme med en telefon med bøyd skjerm i løpet av oktober. Nå rapporterer OLED-Info.com at de vil komme med det første produktet med bøyelig skjerm bare i løpet av noen dager, og at det antagelig vil være en spesialutgave av Samsung Galaxy Note 3. Vi velger imidlertid å ta opplysningene med en klype salt, inntil vi får dem bekreftet fra Samsung.

Slutt på knuste mobilskjermer?

De nye skjermene er laget av plast i stedet for glass, noe som skal gjøre dem både bøyelige og uknuselige.

Med en tykkelse på bare 0,44 millimeter hevder LG at deres skjermpanel skal være det tynneste på markedet. Vekten på 7,2 gram for en 6-tommers skjerm gjør skjermpanelet også til verdens letteste, ifølge LG.

Android Authority sier imidlertid at Samsung-panelet skal være bare 0,12 millimeter tynt – altså vesentlig tynnere enn LG-panelet.

Buede skjermer har allerede funnet veien inn i nye TV-er fra både LG og Samsung.

Les også: Samsung Galaxy S5 kommer i to versjoner

(Kilde: Reuters, pressemelding, Android Authority, OLED-Info.com)

annonse