Til hovedinnhold

Se 41 år med spillkonsoller

Få med deg de aller fleste konsollene som er skapt.

Du har sikkert hørt om moderne spillkonsoller som PlayStation 3 eller Xbox 360, samt gamle klassikere fra Sega og Nintendo.

Visste du at det har eksistert utrolig mange andre, mindre kjente konsoller opp gjennom tiårene? Du har kanskje lest litt om dem på Wikipedia, med flotte bilder og greier. Noen må ha tatt disse bildene og gått til anskaffelse av maskinene, og det er ingen ringere enn en fyr ved navn Evan Amos.

Vil starte museum

Amos er en Wikipedia-veteran, og har dedikert mye av sin tid til å kjøpe og ta bilder av absolutt alle spillkonsoller i verden. Hvis du besøker Wikimedia-siden hans, kan du se et imponerende bildegalleri av de siste 41 årenes spillkonsoller.

Amos hviler imidlertid ikke på laurbærene, og har lansert et prosjekt på Kickstarter, hvor han ber om støtte til å bygge et virtuelt museum med de mange konsollene.

Ta en titt på det gedigne bildegalleriet og finn ut hvor mange av disse enhetene du har eid eller spilt på. Hvilke og hvor mange er det snakk om? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Kreativ markedsføring:
Band gir ut spill sammen med nytt album »

(Kilde: Kotaku)

annonse