Til hovedinnhold

Nå fjerner de iPhone 5 fra nettbutikken

Bare den to år gamle iPhone 4S er igjen hos Apple.

Montasje: Apple/teknofil.no

Apple har oppdatert sin norske nettbutikk, og fjerner fjorårets iPhone 5 fra sortimentet. Nå kan du bare kjøpe en 8 GB-versjon av den to år gamle iPhone 4S.

Faser ut eldre modeller

Denne uken kunne Apple stolt vise frem to nye iPhone-modeller – iPhone 5S og iPhone 5C. I et par utvalgte land vil mobiltelefonene komme i butikkene neste uke, hvor iPhone 5S vil ta over som det nye flaggskipet til selskapet, mens iPhone 5C faser ut iPhone 5 fra sortimentet.

I vanlig Apple-stil har de derfor stoppet salget av den utfasede modellen, slik at nye kunder heller vil kjøpe de nye modellene. Det er imidlertid usikkert når telefonen kommer hit til Norge. Apple har sagt «i løpet av året», og hvis de følger mønsteret fra tidligere år er det snakk om noen få uker etter den 20. september, som er da telefonen kommer i salg i de første landene. I verste fall får ikke Norge telefonen før ved utgangen av året.

iPhone 5C = iPhone 5

Årsaken til at Apple velger å droppe iPhone 5, er antagelig at iPhone 5C i bunn og grunn er en iPhone 5 – men i ny og billigere plastinnpakning. Det er riktignok noen mindre forskjeller, som bedre 4G-støtte, men de tekniske spesifikasjonene ellers er omtrent identiske.

Tidligere år har Apple pleid å beholde fjorårets modell som billigmodellen. Det at fjorårets modell blir tatt ut av sortimentet før årets modell er tilgjengelig, kan imidlertid virke litt rart.

Vi har sendt en forespørsel til Apple, og håper å få en kommentar snarest.

Les også: Apple lanserte to nye iPhone-modeller

(Kilde: Apple)

annonse