Til hovedinnhold

Dette spør vi opplysningen om

1881 lanserte tidligere i år sin nye opplysningstjeneste per SMS. Her skal du kunne spørre om alt mellom himmel og jord. Det gjør folk også til gangs. Vi spurte hva folk lurer på.
Les også: Hvilken opplysningstjeneste fungerer best?

Enormt mange henvendelser

1881 lanserte nylig en ny tjeneste hvor du kan sende inn spørsmål per SMS og få svar på kort tid. Selv om mange mobilbrukere i Norge har god tilgang til nett via mobilen og kan søke opp det meste her har tjenesten vist seg å være svært populær.

- Vi har fått et volum av henvendelser vi ikke turte å drømme om. Vi har flere ganger måttet øke bemanningen på grunn av den nye tjenesten, forteller produkt- og markedssjef for SMS, Arne Rødseth, til Mobilen.

Han tror det er den lave barrieren tjenesten gir for å sende inn spørsmål som har gjort den svært populær på kort tid. Han kan også fortelle at tjenesten er svært populær hos de ansatte hos 1881. De jobber i turnus på opplysning per SMS og telefon og for tiden er det helt klart vaktene på den nye SMS-tjenesten som er mest populær.

Lov å svare med humor

Det er kanskje ikke så rart når en ser hva slags spørsmål som kommer inn. Her er det mye folk lurer på. En person lurer for eksempel på hva slags musikk høner liker. Svaret på dette ble "Pål sine høner, men også de har ulik musikksmak." Ifølge Rødseth er det fullt lov å bruke humor på jobben.
- Det er lov med humor på jobben. Vi er i første rekke seriøse, men når spørsmålene har en soleklar humoristisk undertone, så er det lov å svare tilbake med samme mynt, forteller han.
Les flere av spørsmålene som har kommet inn til 1881 nederst i artikkelen.

Ikke gratis

Alle spørsmål som kommer inn kommer til en kundebehandler. Denne leter så gjennom en automatisk database som er bygd opp for å finne svar raskt. Om ikke svaret finnes her må kundebehandleren lete videre. Om du er heldig kommer du til nettopp en som vet svaret på nettopp ditt spørsmål. Å få svar er derimot ikke gratis. 11 kroner må du betale per svar. Om svaret ikke finnes koster tjenesten en krone. Men spør du hvor nøklene dine er og får som svar "Der du la de sist." koster også dette 11 kroner.

- Alle svar belastes med 11 kroner. Det er kun når vi opplyser at svar ikke ble funnet at meldingen belastes med en krone, forteller han.

Sammenlignet med å gå på nett via mobilen kan dette altså bli dyrt og Rødseth bekrefter at de tjener på tjenesten, men påpeker samtidig at det koster å betjene selve tjenesten og teknologien rundt.

Kreative sex-spørsmål

På tross av prisen er det mange som benytter tjenesten, og de lurer på mangt. Ifølge Rødseth kommer det spesielt inn mange kreative spørsmål rundt sex og samliv.
- Ved det teamet er det kun fantasien som setter grenser, sier han.
Her kan du lese noen av spørsmålene som har kommet inn og hvilke svar som ble gitt:
Spørsmål: Hva er det bak den hvite platen på badet mitt?
Svar: Det veit jeg dessverre ikke.
Spørsmål: Er det mulig å dø av for mange myggstikk?
Svar: Man kan dø av myggstikk dersom man er allergisk mot mygg. Kilde: google.com
Spørsmål: Hva skal man gjøre hvis man har virus på dataen?
Svar: Hvis du har virus på dataen bør du kontakte datareperatør.
Spørsmål: Hva var landets varmeste sted i dag klokka 15?
Svar: Varmeste sted i landet i dag var Nesbyen med 25,1 grader. Kilde: pent.no.
Spørsmål: Hvor er nøkkelen min hen?
Svar: Der du sist la nøkkelen fra deg. Ha en fortsatt fin dag! Hilsen 1881.
Spørsmål: Hva er promillegrensa på sjøen?
Svar: Promillegrensa på sjøen er 0,8. Kilde: Google Ha en fortsatt fin dag! Hilsen 1881.
Spørsmål: Hei! Jeg vet at en del jenter liker tatoveringer. Begynner bli en del på meg. Hvor går grensen egentlig? De er veldig smakfulle altså. Ikke noe rølp.
Svar: Grensen er opp til deg selv. Ha en fortsatt fin dag! Hilsen 1881.
Spørsmål: Hva slags musikk liker høner?
Svar: Pål sine høner, men også de har ulik musikksmak.
Spørsmål: Hvor finner vi verdens bredeste vei....??
Svar: Verdens bredeste vei finnes i Monumental Axis i Brasil, og hele 160 biler kan kjøre side om side.
Artikkelen ble første gang publisert den 3. juli 2009.

Mer om
annonse