Tek.no

Nyhet

Sjekk når du kan oppdatere din Windows-mobil

Dette skal være datoene du får Windows 10 på telefonen din.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
11 Nov 2015 18:06

Windows 10 har allerede rukket å få noen måneder på baken som operativsystem for datamaskiner. Har du imidlertid en Windows-basert mobil har du ikke hatt mulighet til å oppdatere til den nyeste versjonen.

Nå nærmer det seg slutten på ventetiden skal vi tro informasjon som stammer fra Orange i Polen. Likevel vil ikke alle modeller få muligheten til å oppgraderes samtidig, melder GSMArena.

Den nye toppmodellen starter det hele

Etter alle solemerker vil det bli Microsofts nye toppmodeller, Lumia 950 og Lumia 950 XL, som blir de første til å by på Windows 10. Begge telefonene er ventet å komme i butikkhyllene innen de neste ukene.

Så hva med resten av hurven?

Her vil Microsoft etter alt å dømme rulle ut operativsystemet i to puljer. Den første gruppen vil få muligheten til å laste ned den nye versjonen den 14. desember, og vil være følgende modeller:

Mange må fortsatt vente en god stund

Sammen med de to nye toppmodellene vil altså kun fem andre Lumia-telefoner få Windows 10 innen året er omme. Har du en annen modell enn de nevnte vil det ta en god stund til før du får oppdatere.

Nærmere bestemt må du smøre deg med tålmodighet til den 1. februar skal vi tro polske Orange. Da vil disse modellene kunne smykke seg med Windows 10:

I denne listen vil du kanskje savne Lumia 1520, noe som også GSMArena har bitt seg merke i. Grunnen tror nettstedet rett og slett kommer av at denne telefonen ikke har vært solgt i særlig grad i Polen.

Samtidig kan vi ikke annet enn satse på at denne oppdateringen kommer på tvers av alle landene i Europa, slik at også Norge vil få Windows 10 på de samme datoene.

Du får også Windows 10 til nettbrett:
Les mer om hva vi syns om måten Microsoft har løst dette på »

(Kilde: Orange, GSMArena)

Les også
Dette er minimumskravene til Windows 10-telefonene
Les også
Microsoft Lumia 640 LTE: Ferdig snakka: Du får ikke mer mobil for 1500 kroner
Les også
Microsoft Lumia 535: Microsofts nye mobil er ikke bare billig, den knirker også
Les også
Nokia Lumia 830: Et fantastisk mobilkamera til en rimelig penge
annonse