Til hovedinnhold

Microsofts smartarmbånd er proppet med teknologi

Navnet er Microsoft Band.

Microsoft
Vegar Jansen

Over de siste dagene har det vært flere nyheter på smartarmbåndsfronten, herunder at Lenovo blir med på racet og at Fitbit har tre nye modeller på vei.

Nå har også Microsoft dratt sløret av sin satsning på armfaste smartting, kalt Microsoft Band.

Det nye armbåndet er ingen direkte revolusjon, men Microsoft har heller ikke gjort noe halvhjertet med sin kreasjon. Band sorterer for øvrig under kategorien trenings- eller aktivitetsarmbånd, men har også funksjonalitet som selv de mer bedagelig anlagte av oss kan ha nytte av.

10 sensorer

Mye artig på innsiden.Foto: Microsoft

Mye av det vi finner av teknologi i Microsoft Band har vi da sett også i andre armbånd, men vi finner også et par nyvinninger her. UV-sensoren liker vi spesielt – den er jo genial for ekte vinterbleke nordmenn som gjerne steker seg uten særlig solfaktor å snakke om. Ellers merker vi oss hudtemperatur og en sensor som måler «galvanic skin response». Sistnevnte kan trolig si noe perspirasjon og stressnivå.

Ellers har den naturligvis 3-akset akselerometer med gyroskop for å følge med på bevegelsene dine, samt lyssensor og pulsmåler. I tillegg har den innebygd GPS.

Informasjon om ditt ve og vel får du på den lille 1,4-tommers berøringsskjermen, som for øvrig skal være lett å lese selv i direkte sollys. Oppløsningen er ikke på mer enn 320 x 106 piksler, men så skal du jo ikke akkurat se film på den heller.

I tillegg kan armbåndet koble seg til en hvilken som helst smartmobil med Bluetooth LE (Low Energy)-teknologi og da motta varsler om e-post, SMS eller oppringninger, samt meldinger fra eksempelvis Facebook eller Twitter.

Armbåndet har også en mikrofon, men i skrivende stund ser det ut til at denne er reservert for bruk med Windows Phones talesassistent Cortana. For all annen funksjonalitet skal det dog ikke spille noen rolle om du heller foretrekker Android eller iOS.

Foto: Microsoft

Microsoft Band får strøm fra to batterier på 100 mAh, og skal kunne klare seg i opptil to dager før den må lades opp på nytt.

Treningspartner

Noen vil kanskje være godt fornøyd med å bruke armbåndet for å holde seg oppdatert uten å behøve dra mobilen opp fra lomma, men det er er gjengen som synes det er moro å trene og/eller følge med på sitt daglige aktivitetsnivå som for fullt vil dra nytte av det Microsoft Band har å by på.

Sensorene vil holde et øye med hvor du er, hva du gjør og hvordan kroppen reagerer på det, og det gir gode muligheter for bedre og mer effektiv trening. Microsoft har dessuten inngått partnerskap med flere andre aktører som er store på teknohelsefronten, deriblant RunKeeper og Jawbone.

Foto: Microsoft

For med Band har ikke Microsoft kun tenkt på maskinvare – den er også en slags inngangsbillett til en ny plattform: Microsoft Health – en skytjeneste som skal kunne hente inn data fra flere enheter og tjenester. Dette skal kunne gi deg bedre oversikt og innsikt i hva som fungerer best for deg.

Microsoft Health-appen finnes for Android, iOS og Windows Phone.

Når det gjelder selve armbåndet, er dette i skrivende stund kun lansert i USA, da med en prislapp på 199 dollar.

Tek.no har vært i kontakt med Microsoft Norge, men de kunne ikke si noe som helst om tilgjengelighet eller pris her på berget.

Opptatt av trening og helse?
Disse appene hjelper deg med forsettene >>>

Kilde: Ars Technica

annonse