iPhone 6S er så godt som ubøyelig

Det blir neppe noen ny «Bendgate»-skandale i år.

Da iPhone 6 og 6 Plus ble lansert for temmelig nøyaktig ett år siden så det ut til at slankekuren mobilene hadde vært på fikk den uheldige konsekvensen at mobilene relativt enkelt lot seg bøye og knekke. Som Cnet melder har den nye modellen iPhone 6S Plus nå også blitt satt på prøve, med gledelig resultat.

iPhone 6S og 6S Plus ble lansert i Australia på fredag, hvorpå det australske nettstedet FoneFox bestemte seg for å sjekke om den nye mobilen bøyer seg like lett som iPhone 6.

Umulig å bøye selv med mye krefter

Som man kan se i videoen av forsøket er problemet langt på vei eliminert denne gangen. FoneFox-medarbeideren klarte, med alle sine krefter, ikke engang å bøye iPhone 6S Plus i nevneverdig grad, langt mindre å knekke den.

En veldig svak bue oppstod riktignok når han hadde lagt på maksimalt med trykk i flere sekunder, men som de peker på rettet mobilen seg ut igjen etterpå. Dermed ble konklusjonen at Apple har fikset det såkalte «bendgate»-problemet fullstendig.

Med tanke på at iPhone 6S er både tykkere og sterkere enn forgjengeren kommer nok ikke resultatet som en stor overraskelse. 6S og 6S Plus er begge 0,2 millimeter tykkere enn sine respektive forgjengerne, og i tillegg er både glasset og dekselet laget av hardere materialer enn før.

Prøvde med to personer

FoneFox ga seg imidlertid ikke, og forsøkte seg med en ekstra person, altså fire hender, i et siste forsøk på å bøye iPhone 6S Plus-telefonen. Etter to forsøk med to personer fikk telefonen seg en kun en svak bue.

Det er nok med andre trygt å konkludere med at telefonen ikke vil kunne bøyes av seg selv i lommen, slik brukere av iPhone 6 Plus tidligere har klagd på. Hele videoen av FoneFox test kan du se under.

VI har prøvd iPhone 6S og 6S Plus:
Så enkelt er det å bruke 3D Touch-funksjonen »

Les også
– iPhone 6S kommer snart i salg i Norge
Les også
Vi har prøvd nye Apple iPhone 6S og 6S Plus
Les også
Apple har lansert iPhone 6S
annonse