Tek.no

Nyhet

DJIs nyeste drone er støv- og sprutsikker

...og laget først og fremst for jordbruksformål.

DJI
29 Nov 2015 20:26

Det lanseres stadig vekk droner, hvorav de aller fleste er rettet mot foto og video eller ren og skjær moro. Iblant lanseres det imidlertid mer spesialiserte produkter, og DJIs splitter nye MG-1 (kinesisk) er et godt eksempel på det.

Ifølge Engadget er dronen spesialbygget for jordbruk, og dens livsoppgave er å sveve automatisert omkring over jordene og spraye planter med sprøytemiddel.

Til dette formålet er den utstyrt med fire sprøytedyser, som er plassert under fire individuelle av i alt åtte rotorer. Disse rotorene kan dessuten foldes sammen elegant sammen for lettere transport og skademinimering – og løfte opptil 10 kilo om det behøves.

Slik ser dronen ut med rotorene ute. Foto: DJI

Sprut- og støtsikkert

...og slik skal det se ut når rotorene er foldet sammen. Foto: DJI

Videre er MG-1 utstyrt med en hel smørbrødliste av andre egenskaper. Av eksempler kan vi nevne sprut- og støtsikkerhet (ikke vanntetthet), skjelett av ikke-nedbrytbare materialer og et velvoksent kjølesystem som skal tredoble motorenes levetid. Kjølesystemet har dessuten trippelfiltrert luftinntak, for å sikre at ikke fuktighet eller støv finner veien inn til den dyrebare og skjøre elektronikken.

Ifølge DJI selv skal dronen være opptil 40 ganger mer effektiv enn konvensjonelle sprøytemetoder, og kan dermed spare bønder for mye strev og penger. Det er heller ikke noe minus at alt – til og med mengden sprøytemiddel – kan fjernstyres, og at den selv regulerer svevehøyden.

Foreløpig ser det imidlertid ut til at det kun er bønder fra Kina og Sør-Korea som får glede av MG-1, mens resten av verden må vente en stund til før også våre åkre kan besveves og beæres med slik høymoderne sprøyting.

Er du interessert i droner?
Denne rimelig kameradronen er beregnet på nybegynnere »

(Kilde: Engadget)

Les også
DJI vil gjøre det mer fristende å fly som en villmann
annonse

Les også