Nå har Google fikset kameraet på Nexus 5

Android 4.4.1 skal gjøre tregt og ustabilt Nexus 5-kamera til historie.

Googles nye flaggskip, Nexus 5, er regnet som en av de beste mobiltelefonene på markedet. Men et svakt og ustabilt kamera har hindret det i å nå helt til topps i kappestriden med modeller som Sony Xperia Z1, LG G2, HTC One og Samsung S4.

Problemet har vært programvaren Google har utstyrt Nexus 5 med, Nemlig Android 4.4 Kitkat. Siden dette er en ren androidmobil har produsenten LG ikke lagt inn sin egen programvare for behandling av signalene fra kameraet, slik de ellers gjør.

Googles fiks er såpass omfattende at selskapet ruller det ut som en større oppdatering av Kitkat, Android 4.4.1.

Les også om hva som er nytt i Android Kitkat 4.4

Raskere og mer stabilt

The Verge har tatt dette bildet, der du kan se forbedringene fra gammel til ny versjon av programvaren. Du finner flere bilder her.Foto: The Verge

Oppdateringen gjør kameraet raskere, autofokusen forbedres, og det er gjort justeringher i eksponering og hvitbalanse. Resultatet et raskere og bedre kamera, om vi skal tro The Verge, som har lagt ut bilder der de viser forskjellen på bilder tatt med gammel og ny programvare.

Appen starter nå ett sekund raskere enn før, og det er blitt lettere å fokusere. Bevegelige objekter blir skarpere, og en forløpsindikator gjør det enklere å forholde seg til at det tar lenger tid å knipse bilder med HDR+.

Programvareoppdateringen er på vei ut nå.

Les også
Nå tar Android 4.4 innpå
Les også
Dette er de mest populære Android-versjonene
Les også
LG/Google Nexus 5: Den mest komplette Nexus-en så langt
Les også
Slik blir Android 4.4 KitKat mye raskere
Les også
Dette er nytt i Android 4.4
annonse