Til hovedinnhold

Nokia-salget faller

Også Samsung solgte færre mobiltelefoner i siste kvartal.

Kurt Lekanger, Amobil.no

Nokias kvartalspresentasjon var lite lystig lesning for selskapets aksjonærer, og sendte prompte aksjekursen ned med 10 prosent.

Årsaken er blant annet tvil om verdiøkningen på selskapets patentportefølje. Telenett-utbyggeren Nokia Siemens Networks leverer overskudd i 2013, og ventes å levere en resultatmargin på mellom 5 og 10 prosent i 2014.

Etter salget til Microsoft er mobiltelefoner strengt tatt et avsluttet kapittel for Nokia, men finansmiljøet følger likevel ivrig med på salgstallene for å få en idé om Microsofts posisjon i markedet.

Til tross for førjulssalg og sterk etterspørsel i markedet, så Nokia salget av smarttelefoner falle fra 8,8 millioner i tredje kvartal 2013 til 8,2 millioner i fjerde kvartal.

Samsung taper terreng på mobil

Også Samsung varsler en slutt på selskapets rekke av salgsrekorder. I fjerde kvartal måtte den sør-koreanske kjempen rapportere om fallende salg av mobiltelefoner, til tross for sterk etterspørsel i markedet. Samtidig opplever Samsung en stadig økende etterspørsel etter selskapets nettbrett.

Samsung merker presset fra lavpriskonkurrenter på Android, og svarer med å senke forventningene til salget i 2014.

Tross økt omsetning leverte Samsung lavere overskudd enn forrige kvartal. Årsaken skal være økte markedsføringskostnader og milliardbonus til de ansatte.

Les mer: Kan gigantavtale redde Blackberry?

Kilder: (Financial Times, Telecompaper)

annonse