Til hovedinnhold
NyhetVerdens minste og tynneste 4K-skjerm

Viser verdens minste og tynneste 4K-skjerm

Panasonic viser frem 20 tommers IPS Alpha LCD-panel med 4K2K-oppløsning.

Der trenden for tiden er større og større TV-er, velger Panasonic å ta en liten vri med sitt 20 tommer store LCD-panel som de nå viser frem på CES 2012 i Las Vegas. Panelet er av typen IPS Alpha og skal ifølge Panasonic selv være verdens minste og tynneste av sitt slag med 4K-oppløsning.

4K er fremtidens TV-format med rundt fire ganger så høy oppløsning som standard Full HD. Oppløsningen er på 3840x2160 piksler, som tilsvarer omtrent 8,29 millioner piksler totalt.

Kombinerer teknologi

Det nye IPS Alpha-panelet tar i bruk to teknologier fra Panasonic. Den første teknologien er en ny type pikselstruktur, som visstnok skal redusere effekten av elektriske felter som blir skapt av økt pikseltetthet. Strukturen forbedrer også hastigheten på panelets lysoverføring med opptil det dobbelte av vanlige HD-LCD-paneler fra Panasonic.

Den andre teknologien er en ny prosess for molekylær orientering av flytende krystaller. Ifølge Panasonic skal ytelsen til de flytende krystallene i et lag parallelt med TFT være ytterligere forbedret.

Samme forbruk, bedre ytelse

Sammen gjør de to innovasjonene at det nye panelet skal ha et stort kontrastforhold, bedre fargegjengivelse og være i stand til å produsere fire ganger så mye informasjon som en HDTV – alt med samme effektforbruk. Den diagonale innsynsvinkelen skal også være forbedret fra 178 grader, som er det vanlige med dagens teknologi.

Mange lurer sikkert på om 4K utgjør en reell forskjell fra Full HD 1080p på en såpass liten skjerm som 20 tommer, men besøkende på CES kan melde at forskjellen såvisst er merkbar.

Panasonic har ikke uttalt om det nye panelet skal bli gjort kommersielt tilgjengelig for massene.

Lyst til å finne ut hva mer som blir vist frem på CES?
Her finner du alle CES-sakene våre

(Kilde: Gizmag)

annonse