Til hovedinnhold

SSD-en du kan skjære med

Ja, det er en lommekniv med terabyte-kapasitet.

Det er ikke første gang Victorinox mikser redskaper og lagringsplass, men sett fra et lagringsteknisk ståsted er en vanlig lommekniv med minnepinne barnemat i forhold til hva den sveitsiske armekniven klarer nå.

På årets CES har nemlig to nye modeller sett dagens lys: Victorinox SSD og Victorinox Slim 3.0 USB. Som navnet hentyder er førstnevnte faktisk utstyrt med en SSD – eller minnedisk om du vil. Den andre har en vanlig minnepinne med USB 3.0-grensesnitt, noe som betyr langt raskere overføringshastigheter enn med USB 2.0.

Slim 3.0 USB-kniven skal du få i størrelsene 16, 32, 64 og 128 GB.

Victorinox Slim 3.0 USB.

En terabyte i lomma

Det største sikleobjektet av de to er likevel uten tvil SSD-modellen, som vil bil tilgjengelig i kapasitetene 64, 128 og 256 GB, samt 1 TB. Ifølge Victorinox er dette verdens minste høykapasitets-SSD på markedet, og er kompatibel med både eSATA II/III og USB 2.0/3.0.

Det er også verd å nevne at den har støtte for 256-bit AES-kryptering i en kombinasjon av maskinvare og programvare. Som du ser har den også et lite display (Bi-Stable), som kan brukes som merkelapp.

Når det gjelder ytelse blir det hevdet at den skal klare lesehastigheter på opp mot 220 MB/s, mens skrivingen vil ligge nærmere 150 MB/s.

Victorinox SSD – her med 1 TB kapasitet.

For Victorinox SSD skal du visstnok også kunne bytte mellom to medfølgende skaft. Det ene har de mest tradisjonelle redskapene, altså kniv, saks og neglfil/skrutrekker. Det andre er "fly-vennlig", og skal da sørge for at filene dine ikke må bli liggende igjen på en eller annen flyplass.

Pris og tilgjengelighet er ikke oppgitt, men ifølge Engadget vil prisen for SSD-en gå fra "rundt 400 til 3000 dollar", avhengig av kapasitet. Terabyte-utgaven vil nok derfor være nokså uaktuell for de fleste av oss – i det minste i 2012.

Her finner du resten av sakene våre fra CES-messen i Las Vegas

Kilde: Pressemelding og Engadget

Les også
Denne SSD-en kommer med en farlig knapp
Les også
Spår SSD-ene en kjip fremtid
Les også
Fem sikre minnepinnetips
Les også
Nå skal mennesket fungere som datakabel
Les også
Viser superrask ekstern SSD
Les også
Her styrer vi PC-en med øynene
Les også
Snart vil SSD-prisene falle
Les også
Denne harddisken tåler å få bank
Les også
Nå må svenskene betale harddiskavgift
Les også
SSD-en blir tregere for hver dag
Les også
Velg riktig harddisk
annonse