Til hovedinnhold

4K-TV til salgs neste år

Sharp er på offensiven for tiden.

Ingen skal beskylde Sharp for å ligge på latsiden. De har nylig annonsert en 80 tommer stor LED-LCD-TV og har vist frem en TV med en oppløsning på 8K x 4K. Nå skal de angivelig gi ut en TV med 4K-oppløsning allerede neste år.

Den nåværende HD-standarden – Full HD med en oppløsning på 1920 x 1080 piksler – har såvidt rukket å dukke opp før det blir meldt fra om nye, enda mer høyoppløselige standarder. 4K og 8K har utpekt seg som de mest aktuelle kandidatene inntil videre.

Flere detaljer ventes avslørt

TV-en Sharp nå annonserer har en oppløsning på 3840 x 2160 piksler og skal bli vist frem på messen CEATEC 2011 som går av stabelen ved Tokyo neste uke.

4K-TV-en har en størrelse på 60 tommer og har blitt utviklet i samarbeid med forskningssenteret I3 (I-cubed) i Kawasaki. Det er ventet at flere detaljer rundt TV-en vil bli avslørt på CEATEC.

4K er kanskje ikke like imponerende som 8K, men er en teknologi som er mer nærliggende i tid og har fire ganger så høy oppløsning som Full HD. Den nye TV-en til Sharp skal etter sigende først bli lansert i Japan i løpet av 2012.

(Kilde: TechCrunch)

annonse