Til hovedinnhold

Nokia Lumia 900 lanseres i kveld

To anonyme kilder bekrefter CES-lansering.

Det kommer neppe som noen overraskelse at Nokias nye Windows Phone-flaggskip Lumia 900 vil bli lansert på CES-messen i Las Vegas. Hvis du er nysgjerrig på denne telefonen kan det likevel være interessant å vite at den offisielle lanseringen skjer "mandag" - altså i dag -, ifølge to anonyme kilder som New York Times har snakket med.

Mens Lumia 800 er en kopi av Meego-modellen Nokia N9, vil Lumia 900 by på noe mer også utseendemessig. Ifølge ryktene vil denne ha et metalldeksel i stedet for polykarbonat, Amoled-skjermen vil være på 4,3 tommer og den vil ha et 8-megapikselkamera.

– Vi gjør vårt beste arbeid for Windows Phone, sier Nokia-sjef Stephen Elop til New York Times.

iPhone trigget Windows Phone-utvikling

Microsofts operativsystem Windows Phone har i dag en liten markedsandel på verdensbasis, men i 2012 forventer mange at den vil vokse betraktelig - først og fremst takket være det tette samarbeidet med Nokia. Flere tror at Windows Phone er best egnet til å utfordre iOS og Android OS.

Utvikler Joe Belfiore i Microsoft avslører nå at det var lanseringen av iPhone i 2007 som fikk dem til å starte på Windows Phone. Det tok likevel 4-5 år før deres operativsystem var rustet til kamp om kundene.

– Vi ønsket å svare med noe som ville være konkurransedyktig, men annerledes, sier Belfiore.

Microsofts forrige operativsystem, Windows Mobile, hadde mange mangler. I desember 2008 bestemte utviklerteamet seg for å starte helt på scratch, uten å bygge videre på noe av det Windows Mobile hadde fra før. Dette medførte både at Windows Phone ble forsinket og at Google fikk mulighet til å lokke til seg Microsofts tidligere samarbeidspartnere, som Samsung, Motorola og HTC.

Hvis Windows Phone skal lykkes, er Microsoft avhengig av at modeller som Nokia Lumia 900 og andre 2012-mobiler slår an blant forbrukerne.

Les også: ‐ Nokia Lumia 800 er litt som BMW5-serien

Se flere artikler fra CES 2012

(Kilder: New York Times)

annonse