Til hovedinnhold

Google lanserer iTunes-rival med 13 millioner sanger

Men flere kjente artister mangler i Google Music.

Coldplay vil bidra med eksklusiv musikk til tjenesten. (Foto: Karl Axon, Creative Commons Sharealike Attribution 2.0)
Bee Gees utgir sine plater på Warner Music, og er dermed ikke tilgjengelige på Google Music.

Musikktjenesten Google Music har vært under Beta-testing i USA den siste tiden. Nå har Google endelig lansert den nye musikktjenesten. Ved lansering er det 13 millioner spor i i musikkbutikken.

Tjenesten vil bli tilgjengelig gjennom Android Market. Ikke alle vil kunne benytte den nye tjenesten. Google Music krever nemlig Android 2.2, og viktigst for oss – den krever at du bor i USA.

Musikktjenesten er ikke ulik Apples nye iTunes Match. Her kan du nemlig legge til musikk fra ditt eget bibliotek. Deretter kan du spille musikken av rett fra nett på dine egne dingser. Tjenesten har en forholdsvis romslig grense på 20 000 av dine egne musikkspor.

Høy kvalitet fra 5 kroner per låt

Innholdet er tilgjengelig i relativt høy kvalitet, 320 kbps, og prisen starter fra rundt 5 kroner per låt.

En egen avdeling i butikken lar uavhengige artister sette sin egen pris på låtene. Google Music skal også være tett koblet opp mot videotjenesten YouTube.

Når brukerne finner musikk de liker kan innholdet deles med venner på den sosiale tjenesten Google+. Alle på vennelisten får lytte til låten én gang.

Eksklusivt innhold

Flere av de andre musikktjenestene på internett har eget, eksklusivt innhold. Den svenske tjenesten Spotify har for eksempel ofte alternative samleplater fra artistene, og av og til egne konsertopptak. Google Music har også inngått avtaler om slikt innhold.

Blant artistene som skal levere eksklusivt innhold til Google Music er Rollig Stones, Coldplay, Shakira og Pearl Jam.

Ikke alle er med

De siste årene har mange plateselskaper gjort stort poeng av å trekke seg ut av digitale musikktjenester. Fra starten av er EMI, Universal Music, Sony Music og 23 uavhengige plateselskaper med på Googles musikksatsing.

Plateselskapet Warner Music er foreløpig ikke med på satsingen. Det betyr at amerikanerne ikke får kjøpt musikk fra artister som Dire Straits, Deftones eller Cee Lo Green gjennom tjenesten.

Vil du vite hvordan tjenesten ser ut på telefonen?
Les også: Skjermbilder fra Google Music lekket før lansering

(Kilde: bgr.com)

annonse