Til hovedinnhold

Nå kan du snart kjøpe dette objektivet

Portrettobjektivet fra Olympus er endelig klart for salg.

I dag har Olympus sluppet info om pris og tilgjengelighet på sitt portrettobjektiv i sin kvalitetsserie for microFourThirds-systemet. Objektivet ble annonsert i februar, men det er først i dag at pris og lanseringstid er klart.

Les også: Hva betyr det som står på objektivet ditt?

M.ZUIKO DIGITAL ED 75mm F1.8 er spesielt interessant for portrettfotografer fordi mFT-kameraer har en cropfaktor på 2. Dermed blir utsnittet tilsvarende 150 mm om man regner om til fullformat, og med en lyssterke på F1.8 ligger det til rette for en pen bokeh når man fotograferer på største blender. Dette gjør at man kan isolere motivet fra bakgrunnen, en populær effekt på portrettbilder.

Det nye portrettobjektivet påmontert Olympus OM-D EM-5

Det nye portrettobjektivet er bygget opp av 10 linseelementer i 9 grupper, hvorav tre linseelementer er av ED-glass. Disse glassene er spesialbehandlet for å hindre fargefeilbrytning. Blenderen består av 9 blenderlameller, for å gi en penest mulig bokeh på store blenderverdier. Objektivet vil bli tilgjenglig for salg i løpet av juli, og har en veiledende utsalgspris på 899,99 amerikanske dollar, eller ca 5500 norske kroner. I tillegg kommer norske skatter og avgifter.

Les også: To nye objektiver fra Olympus

Kilde: pressemelding

annonse