Tek.no

Nyhet

– Jeg får mareritt av å tenke på at noen ser Star Wars på mobilen

Tanken får regissøren J. J. Abrams til å grøsse.

Bloomua / Shutterstock.com / Montasje
Finn Jarle Kvalheim
16 Mar 2016 14:00

Film er best på kino, forsøker, vel, kinobransjen stadig å fortelle oss. Vi er tilbøyelig til å være enige, men det har skjedd mye med hvordan vi bruker film og serier de siste årene. Hjemmekinoanleggene har vokst seg virkelig kraftige, og en drøss mobile skjermer kan gjøre nytten som personlig kinosal.

Det synes tilsynelatende regissør J. J. Abrams fint lite om. Mannen med de karakteristiske svarte brillene har stått for et solid knippe av de viktigste action- og eventyrfilmene siden nittitallet, og hevder det er marerittaktig å tenke på at folk ser Star Wars: The Force Awakens på mobilskjermen.

Den vesle roboten BB-8 fra Sphero byr på en Star Wars-opplevelse du trygt kan ha på mobilskjermen. Les testen her »

– Enhver historiefortellers mareritt

George Lucas og J. J. Abrams på premieren for den siste Star Wars-filmen.
Tinseltown / Shutterstock.com

Uttalelsen kom under South by Southwest (SXSW)-festivalen og det er Reuters som viderebringer regissørens bekymringer.

– Det er enhver historiefortellers mareritt at noen skal se på noe du har laget på noe som er så lite, forklarte Abrams under festivalen. Samtidig la han til at det er uunngåelig at mange vil synes det er mest praktisk å se filmen på en mobildings.

Og det spørs om ikke Abrams har rett når han peker på hvor praktisk dette er. Mobilskjermene våre har blitt vesentlig større enn de var, mens hodetelefonene vi går rundt med i dag er noe helt annet enn de var for bare få år siden. Legger man til slutt på enkel tilgang på strømmetjenester som Netflix og Viaplay blir det fort svært praktisk å ta med seg filmopplevelsen på tur. Men blir den god nok?

Hva slags video ser du oftest på mobilen? Korte klipp, serier eller fullengdes spillefilmer? Syng ut i forumtråden nederst.

annonse

Les også