Nyhet

Amazons billigste Kindle har blitt lettere, tynnere og bedre

Samtidig har den nye oppgraderingen ikke gjort den dyrere enn før.

I april slapp Amazon en ny Kindle-modell i det dyreste segmentet, og nå har selskapet lansert en ny versjon av modellen som befinner seg på den andre enden av skalaen. Det melder Amazon i en fersk pressemelding.

Den nye e-bokleseren er altså en oppgradert utgave av den rimeligste innstegsmodellen, og byr på en del endringer som trolig er velkomne for ivrige brukere av de elektroniske bøkene.

Den seneste utgaven er tynnere og lettere enn forrige generasjon, nærmere bestemt 11 prosent tynnere og 16 prosent lettere, men har samme skjermstørrelse og oppløsning som før.

Ebok-leseren er blitt en del tynnere siden sist.

Dobbel lagringsplass og Bluetooth

Den kommer også nå i både sort og hvit farge, og ifølge Amazon er den i tillegg blitt mer «avrundet», som skal gjøre den komfortabel å holde. Ellers er det verdt å merke seg at lagringsplassen har fordoblet seg siden sist.

Ikke minst kommer den nye Kindle-versjonen med støtte for lyd via Bluetooth. Dermed kan man koble til Bluetooth-hodetelefoner- eller øreplugger og få opplest teksten via Amazons VoiceView-løsning, som er beregnet på svaksynte.

Notat-eksport

Av nye funksjoner på innsiden kommer nye Kindle blant annet med muligheten til å enkelt eksportere notater og merket tekst fra e-boken til e-post, med valg om å motta dem som en utskriftsvennlig PDF-fil eller en fil du kan åpne i andre apper.

Denne funksjonen skal bli tilgjengelig i en gratis programvareoppdatering for alle Kindle-eiere de neste ukene. Tross oppgraderingene koster den oppgraderte Kindle-versjonen for øvrig det samme som før, og vil være klar for global lansering ganske snart.

Les mer om den nye Kindle-utgaven hos Amazon.

Vil du heller bruke litt mer penger på en Kindle? Kindle Oasis er en e-bokleser i «premium»-klassen »

Les også
Kobos nye lesebrett er både stort og vanntett
Les også
En egen «stikke fingeren i boken»-funksjon skal gjøre ebøker lettere å bruke
Les også
Amazon slipper sin beste Kindle hittil
annonse