Tek.no

Nyhet

«Pass deg, du sitter for nærme skjermen!»

Samsungs nye app skrur av skjermen hvis du sitter for nærme.

Samsung
25 Apr 2016 10:17

Mobile enheter er nærmest uunnværlige i det moderne samfunnet, men bruken av produktene har en pris i form av blant annet slitasje på øynene. I en pressemelding har Samsung nå presentert en ny app som skal bidra til å ivareta øyehelsen til mobilbrukere.

Appen heter «Safety Screen» og fungerer ved at den bruker et avansert ansiktsgjenkjenningsprogram som registrerer når enheten din holdes for nær øynene.

Samsung

Skrur av skjermen

Om avstanden mellom skjermen og øynene er for kort sørger appen for å servere en liten animasjon, før skjermen deretter simpelthen skrus av. Etter at avstanden er korrigert til den anbefalte avstanden vil skjermen automatisk skru seg på igjen.

Appen kjører kontinuerlig i bakgrunnen, og om man for eksempel ønsker at den yngre garden i familien ikke skal ha anledning til å uten videre skru den av, kan foreldre beskytte appen med et passord.

Kun for Android

Samsung skriver i pressemelding at appen er utviklet på bakgrunn av forskning som indikerer at langvarig bruk av digitale enheter og kort synsavstand til skjermen har ført til en kraftig økning i nærsynthet og andre fysiske symptomer.

Appen skal være kompatibel med alle Android-enheter og er gratis tilgjengelig via Google Play-butikken. Det er uvisst om en iOS-versjon også skal slippes i fremtiden. Under kan du se en introduksjonsvideo til den nye applikasjonen fra Samsung.

Samsung kom også nylig med et nytt VR-fremstøt: Nå kan du se massevis av VR-innholdt på Samsung-mobiler uten briller »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Nå kan du se massevis av VR-innhold på Samsungs mobiler uten VR-briller
Les også
Samsung lanserer sosial plattform som du «bygger» sammen med andre
Les også
Samsung Galaxy A5: Galaxy A5 har det den trenger og litt til
annonse