Apple vil la deg høre på musikk fra hodesettet selv når du napper ut kabelen

Nytt patent på gang.

Trådløse hodesett og øreplugger kommer gjerne også med kabler som gjør at du kan veksle mellom de to tilkoblingene, men dette kan ofte være litt brysomt og by på avbrudd i lyttingen. Apple ser nå ut til å ha funnet en slags løsning på dette.

Som blant andre Apple Insider melder har Apple levert en patentsøknad som tilsynelatende skal gjøre det mulig å veksle mellom kablet og trådløs modus på en helt sømløs måte når man bruker hodetelefoner med mobile enheter.

Lagring i buffer

Selve patentteksten inneholder flere ulike varianter av konseptet, men i all hovedsak ser det ut til å dreie seg om en løsning som innebærer å bruke en form for buffer som lagrer lydinformasjon i en tidsbegrenset periode.

Illustrasjonsbilde fra patentdokumentet.

Hodetelefonene kan så falle tilbake på denne bufrede informasjonen mens vekslingen mellom trådløs og kablet lytting foregår, slik at brukeren ikke vil oppleve noen avbrudd i opplevelsen.

Patenten beskriver også en teknologi for å identifisere stoppunktet i innholdet som lagres, formodentlig slik at dette samsvarer med startpunktet for den videre avspillingen. Utover dette er detaljene litt uklare og generelle, slik patenttekster gjerne er.

Tok også patent på øreplugger

Konseptet er altså ikke det samme som vi meldte om i mars, da det kom frem at Apple har tatt patent på et øreplugg-konsept som automatisk kan skifte til trådløs modus ved hjelp av en magnetisk løsning.

Det at Apple jobber med nye tilkoblingsløsninger for enhetene sine kan for øvrig bidra til å underbygge ryktene om at Apple skal droppe hodetelefon-porten på sin neste toppmodell iPhone 7 til fordel for Lightning og/eller trådløs standard.

Nå har det dukket opp enda flere rykter om iPhone 7: Telefonen får tilsynelatende to kameraer og optisk zoom »

Les også
Slik skal infrarøde kameraer stoppe deg fra å filme konserter
Les også
Dette produktet kan bli populært hvis iPhone 7 dropper hodetelefoninngangen
Les også
Apple vil angivelig slippe «smarte» deksler til iPadene sine
Les også
Google vil «sprøyte» smarte linser rett inn i øyeeplet
Les også
Nå vil Intel kvitte seg med hodetelefon­kontakten
Les også
– iPhone 7 får to kameraer og optisk zoom
Les også
Apples neste øreplugger kan fungere helt trådløst
annonse