Tek.no

Nyhet

Dette er Sonys nye GoPro-konkurrent

Selskapets nye actionkamera blir rimelig, men høyst brukbart.

Sony
9 Jan 2016 06:00

Hittil er det bare Nikon som har gjort seg bemerket med nytt actionkamera i forbindelse med CES-messen, men nå har også den mer bevandrede aktøren Sony avduket en ny tøffing for de eventyrlystne. Selskapets nye actionkamera heter AS50, og kunngjøres i en egen pressemelding.

Det er allerede lagt ut for bestilling på BHPhotoVideo. Sony AS50 føyer seg inn i rekken av selskapets eksisterende HDR-serie av actionkameraer, og har nok først og fremst GoPro Hero+ som hovedkonkurrent.

60 bilder per sekund i full HD

Modellen tilhører dermed det lavere prissegmentet. Kameraet er, i likhet med Hero+, i stand til å ta opp video i full 1080p-oppløsning med 60 bilder per sekund. Om man går ned til 720p-oppløsning kan man skru bildefrekvensen helt opp til 120 bilder per sekund.

Kameraet sett ovenfra.
Sony

Kameraet har en 11,1 megapikslers bildesensor, maksimal blenderåpning på f/2,8 og 3X digital zoom. Det har et batteri med en kapasitet på 1240 mAh og ytre dimensjoner på 24,2 x 47 x 83,8 mm.

Kommer med undervannshus

Modellen byr også på en forbedret utgave av Sonys egen bildestabilisator SteadyShot, og både Wi-Fi- og Bluetooth 4.0-standardene er på plass når det gjelder trådløse tilkoblingsmuligheter.

Kameraet har også en timelapse-modus som lar deg ta bilder med forhåndsdefinerte intervaller. Modellen kommer for øvrig med et undervannshus som skal være godkjent ned til en dybde på 60 meter. AS50 får amerikansk lansering neste måned og koster 200 dollar, cirka 1800 kroner.

Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent. Under kan du se en video laget med det nye kameraet.

Nå har det også kommet et nytt VR-kamera: Vuze VR er for en gangs skyld et overkommelig alternativ »

(Via DIY Photography)

Les også
Snart får vi se GoPros VR-kamera i aksjon
Les også
Dette VR-kameraet er det første av sitt slag
Les også
Dette actionkameraet har 4K-oppløsning og innebygd stabilisering
Les også
Actionkameraet som skal tåle både kulde, vann og fall
Les også
Dette er Nikons første actionkamera
annonse

Les også