Nyhet

MSI Vortex har plass til to GTX 980M-brikker

Størrelse blir ingen hindring for denne lille spill-PC-en.

Først ut med en tårnformet, eller kanskje mer riktig sylinderformet datamaskin, var Apple med sin Mac Pro. Denne maskinen ga imidlertid ikke verdens «gamere» spesielt mye å juble for. Nå har midlertid MSI kommet på banen med det som kan tenkes å gi en helt ny mening til begrepet «Tårn-PC» – som oftest beskriver de aller største kabinettene på markedet.

Formet som et tårn byr nemlig MSIs Vortex på skikkelig «gromgrafikk», men til forskjell fra andre tårnmaskiner er målene her av det mer beskjedne slaget.

To GTX 980M

MSI Vortex er liten og sylinderformet, men byr på 2x GTX980M!

Men ikke la deg lure av størrelsen. Inne i tårnet har MSI gjemt ikke bare ett, men hele to Nvidia GTX 980M-brikker. Joda, det måtte jo være en liten hake her, men så er forskjellen mellom skrivebord- og bærbarversjonen av GTX 980 minimal.

Vi kjenner foreløpig ikke til verken tilgjengelighet eller pris, men regn med at det ikke har vært billig å spesialkonstruere Vortex, som følgelig ikke kan bruke noe normalt hovedkort eller noen standard kjøleløsning.

Her har MSI tatt i bruk sitt nyutviklede 360-graders «Silent Storm»-kjølesystem, som skal sørge for god luftflyt i hver krik og krok av det syllinderformede kabinettet.

Det er uvisst hvordan Vortex ser ut bak ytterskallet, men vi ville ikke bli alt for overrasket om MSI har lånt litt inspirasjon fra utformingen av Apples Mac Pro.

Se vår bildespesial av Apple Mac Pro her »

Kan oppgraderes selv

Det vi vet er at Vortex – ved siden av 980M-grafikkortene fra Nvidia – kommer med et utvalg Skylake-baserte Core i7-prosessorer fra Intel, har plass til to M.2-flashenheter over PCIe 3.0-grensesnittet og støtter opptil 64 gigabyte DDR4-minne.

Ifølge PC World hevder MSIs representanter på den store CES-messen i Las Vegas, hvor også vi i Tek er til stede, at Vortex er utformet slik at en skal kunne bytte ut enkeltkomponenter. Hvilke komponenter det er snakk om ville de imidlertid ikke ut med, men utover minne og lagringsenheter kan vi spekulere i hvorvidt også grafikkløsningen kan oppgraderes senere.

Denne spillbærbare lar deg spille ved å flytte blikket:
Følger med på hvor du ser »

(Kilder: PC Perspective, Toms Hardware)

Les også
MSI Vortex G65 med Nvidia GTX 980 SLI: Test av MSI Vortex G65
Les også
Denne lille spill-PC-en har plass til to GTX 980-brikker
Les også
Asus ROG G752: Asus ROG G752 har flust med nyheter
Les også
MSI GT72S: MSIs nye spillglis leverer helt sinnsyk ytelse – på ett punkt
Les også
MSI GT80 TITAN: Vi har testet MSIs bærbare beist med mekanisk tastaur
Les også
Bærbar PC lar deg spille ved å flytte blikket
annonse